Gemeente Hoorn

Aanbesteding multifunctionele accommodatie Bangert en Oosterpolder van start

Op woensdag 26 mei start de aanbesteding voor de bouw van de multifunctionele accommodatie in Bangert en Oosterpolder. Uit het definitieve ontwerp blijkt dat het een duurzaam gebouw wordt. Streven is dat de accommodatie per 1 januari 2012 in gebruik genomen kan worden.

Impressie multifunctionele accommodatie Bangert en Oosterpolder De multifunctionele accommodatie komt in het centrumgebied, ten zuidoosten van de tijdelijke supermarkt in Bangert en Oosterpolder. In het gebouw komen behalve een basisschool, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang ook een sporthal, buurthuis en brede-schoolbibliotheek.

Duurzaam Bijzonder aan het ontwerp van de multifunctionele accommodatie is dat duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Het gehele gebouw is van hout en is door zijn flexibele structuur geschikt voor een tweede en eventueel zelfs derde leven. Door allerlei duurzame maatregelen scoort het gebouw ruim 40 procent onder de energienorm uit het bouwbesluit. Maatregelen als extra isolatie, lage temperatuurverwarming in de vloeren in combinatie met een WKO-installatie (warmte en koude opslag) en bijna 1.000 m² zonnecellen om energie op te wekken. Warm tapwater wordt opgewekt in zonnecollectoren die verwerkt zijn in de dakbedekking van de sporthal, het energiedak.

Ik ben erg trots op het duurzame ontwerp van deze multifunctionele accommodatie. Als college willen we duurzaam denken en doen stimuleren. Met dit duurzame ontwerp geven we een goed voorbeeld. De duurzaamheid van het gebouw vertaalt zich ook in het multifunctionele karakter. Meerdere partijen gaan met elkaar samenwerken in een brede-schoolomgeving. Ontwikkelingen als deze willen wij in deze collegeperiode een impuls geven, aldus wethouder Peter Westenberg.

Planning De planning is er op gericht om de multifunctionele Accommodatie op 1 januari 2012 in gebruik te nemen. De bedoeling is dat het voorbereidende werk in september 2010 begint, zodat de bouw nog in 2010 kan beginnen.

Aanbesteding Vanaf woensdag 26 mei loopt een Europese Aanbesteding. De aannemer die als meest gunstige partij uit de aanbesteding komt zal het bestek uitwerken en de multifunctionele accommodatie bouwen. Informatie over de aanbesteding is vanaf 26 mei te vinden op www.aanbestedingskalender.nl