Gemeente Zoetermeer

Opening 'Open design garage'

informatie voor startende ondernemers Onder grote belangstelling is op 28 april jl. in het voormalige hoofdkantoor van Numico de Open Design Garage geopend. De Open Design Garage is bestemd voor startende bedrijven op het gebied van duurzame innovaties en nieuwe producten. Achter het voormalige pand van NUMICO op de Rokkeveenseweg 49 is circa
1.000 m^2 kantoor- en vergaderruimte beschikbaar voor duurzame starters. Hans Kamphuis, één van de initiatiefnemers, spreekt van een uniek concept: "Op het gebied van duurzaamheid is momenteel veel te doen, maar het is lastig om voet aan de grond te krijgen voor startende ondernemingen. Door middel van de Open Design Aanpak gaan wij op een vernieuwende manier kruisbestuiving van duurzame bedrijvigheid initiëren. In dit kader organiseren we elke laatste donderdag van de maand een netwerkborrel voor ondernemers uit Zoetermeer en omstreken met inspirerende lezingen".

Ook initiatiefnemer Arnoud Muizer, van Consult BV, benadrukt het unieke concept dat de starters gaat helpen: "Samen met Jan Verweij van Vehold BV en de mensen van Kenniseconomie en Innovatie Zoetermeer kunnen we de starters een groot en divers netwerk van ondernemers, creatieven en dienstverleners aanbieden. Onze starters hoeven geen dikke bedrijfsplannen te schrijven, maar kunnen door intensieve gesprekken met de deelnemers uit ons netwerk komen tot versneld zakelijke succes".

Diverse dienstverleners uit Zoetermeer hebben belangstelling getoond om mee te helpen om de aanpak in de Open Design Garage tot een succes te maken en als voorbeeld te dienen voor andere initiatieven in en buiten Zoetermeer. De gemeente Zoetermeer is blij met de Open Design Garage, omdat hiermee tegemoet wordt gekomen aan de vraag naar voldoende ruimte voor starters in Zoetermeer.

Inmiddels hebben vier starters een huurcontract aangeboden gekregen en gaan de initiatiefnemers er van uit dat de Open Design Garage voor het einde van dit jaar vol zal zitten.

De Open Design Garage is een initiatief van Consult BV, Design Business Netwerk, gemeente Zoetermeer, Vehold BV en wordt ondersteund door het programma Kenniseconomie en Innovatie Zoetermeer.

Meer weten?
Voor meer informatie kunt u bellen met Hans Kamphuis (070-416 1664) of Arnoud Muizer (06-21531462).