Gemeente Zoetermeer

Gemeentepenning voor de heer Schmit

logo Zoetermeer
De heer H.W.P.P. Schmit viel vrijdag 21 mei de bijzondere eer te beurt om de
gemeentepenning te ontvangen uit handen van locoburgemeester Pieter Smit. Deze dag nam de
heer Schmit afscheid als voorzitter van de Zorgvragersraad Zoetermeer. Gedurende zijn voorzitterschap (vanaf 2001) heeft hij van de Zorgvragersraad een begrip gemaakt. Door zijn niet aflatende inzet heeft hij de Zoetermeerse politiek bewust gemaakt van de belangen die door de Zorgvragersraad behartigd worden. Het algemeen belang van mensen met een functiebeperking is door de inspanningen van de heer Schmit beter gediend.

En door regelmatig overleg met de betrokken wethouder kreeg deze beter inzicht in de problematiek van deze groep mensen. De heer Schmit heeft zich onder andere ingezet voor een, ook voor mensen met een functiebeperking, toegankelijke RandstadRail en de brandveiligheid in algemene zin.

Niet alleen de Zoetermeerse samenleving profiteert van de inspanningen van de heer Schmit. Ook ministeries en andere gemeenten vragen hem om uitleg te geven over onderwerpen die gaan over mensen met een functiebeperking.

De Zorgvragersraad is een overkoepelend orgaan waarbij de belangenverenigingen zoals het Diabetesfonds, het Astmafonds, het Reumafonds zijn aangesloten.