Stadsdeel Amsterdam-Noord

Geld voor jongeren met goede plannen

26 mei 2010

Jongeren met een goed plan voor een debat, talentenjacht, modeshow of sportevenement kunnen zelf geld aanvragen bij `Jouw Idee Maak het Waar!' Dit subsidieprogramma van de gemeente Amsterdam helpt om plannen te realiseren.

Mara Heijdelberger, projectleider van Jouw Idee Maak het Waar, vertelt:

"Dit jaar zijn er al meer dan 70 plannen ingediend. Iedereen met een projectplan nodig ik uit voor een presentatie. We nemen dan alle organisatorische details door, zoals de begroting, de communicatie en de taakverdeling. Als het plan goed in elkaar zit, krijgen de jongeren een startkapitaal. Het is de bedoeling dat jongeren ook nog op andere manieren, zoals sponsoring, geld binnenhalen. Jouw Idee, Maak het Waar wil op deze manier de ondernemerszin en het organisatietalent van jongeren vergroten."

Voorwaarden


* Minimaal drie jongeren organiseren de activiteit
* De jongeren wonen in Amsterdam en zijn 12-23 jaar
* De activiteit is in Amsterdam en in de vrije tijd
* Alle Amsterdamse jongeren mogen de activiteit bezoeken

Tip: Zelf iets organiseren is leuk en staat goed op je CV

De ervaring

Soulieman (18 jaar) organiseerde met Jouw Idee Maak het Waar het eerste grote clubfeest Fresh & Cool. Dat deed hij samen met onder andere Omar en Jamal en een grote groep jongeren die als vrijwilligers werden ingezet.
"Een feest neerzetten is niet moeilijk maar je moet nauwkeurig te werk gaan en er de tijd voor nemen. Een draaiboek helpt om niks te vergeten. Wij hebben advies gevraagd aan mensen die ik ken bij Panama en Escape. Ook van Mara van Jouw Idee Maak het Waar hebben we hulp gekregen. Het was fijn dat ze steeds informeerde hoe het ging. En ze had bruikbare tips om de zaalhuur omlaag te krijgen."
Soulieman heeft de smaak te pakken. Jouw Idee Maak het Waar heeft hem geïnspireerd om zijn eigen evenementenbureau PaPaSoulieManagement op te zetten.

Meer weten?


* Op www.amsterdam.nl/jouwidee staat alle informatie en kun je het aanvraagformulier downloaden.

* Wil je een activiteit bezoeken? Kijk dan op www.xxxs.nl.

Bron: www.amsterdam.nl