Gemeente Oirschot

Oirschot runner-up voor wandelgemeente van het jaar 2010

Â

Â

De gemeente Oirschot ziet de prijs voor Wandelgemeente van het jaar 2010 helaas aan zich voorbij gaan. De gemeente Horst aan de Maas (met onder andere het dorp Sevenum) in Noord-Limburg ging met de veelbegeerde titel aan de haal. Het dorp Sevenum is in Nederland het meest vriendelijk voor wandelaars en scoort hoog op het gebied van onverharde paden, bewegwijzering, routecontrole, themaroutes, informatie, bereikbaarheid en voorzieningen bij wandelpaden.

Â

Horst aan de Maas is uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar, omdat de stichting KnopenLopen jarenlang heeft gewerkt aan een netwerk van knooppunten met een lengte van 100 kilometer. Speciaal aangewezen rayonhoofden controleren de routes iedere maand zonder dat daar een vergoeding tegenover staat.

Â

Dankzij de unieke omgeving van Oirschot, met maar liefst elf natuurgebieden en ruim driehonderd monumenten, staat deze gemeente landelijk bekend als eerste gemeente van Nederland met een wandelroutenetwerk. Inmiddels ligt er al 180 kilometer aan wandelroutes.

Â

De gemeente Oirschot toonde zich tijdens de prijsuitreiking een waardit verliezer. Rob Voets van gemeente Oirschot geeft als reactie: "Het is jammer dat we het niet zijn geworden. Toch zijn we heel blij met het resultaat. Door deze nominatie is gemeente Oirschot als wandelgemeente opnieuw flink op de kaart gezet".

Â