Verbetering: persuitnodiging: Daphne Deckers ontvangt Gerbera Award

26/05/2010 13:17

Stivoro

LET OP LOCATIE VERANDERD

Vrouwelijk rolmodel als het gaat om niet-roken

Wanneer: woensdag 26 mei om 14.00 uur

Wat: uitreiking Gerbera-award aan Daphne Deckers

Waar:

thuis bij Daphne Deckers

Navigatieadres: Eikenlaan 10, Muiderberg

Huisadres: Brink 7, Muiderberg

Wie: Uit handen van Michael Rutgers, directeur Astma Fonds

Interesse?:

Wilt u erbij zijn? U kunt zich aanmelden bij Esther Schuhmacher van Bijl, partners in public relations via 010-284 29 29, 06 - 14 89 77 26 of e.schuhmacher@bijlpr.nl

In de aanloop naar Wereld Niet Roken Dag (31 mei) wordt elk jaar de Gerbera Award uitgereikt. Deze onderscheiding is bestemd voor een organisatie of persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het bevorderen van het niet-roken. De uitreiking van de Gerbera Award is een initiatief van STIVORO, KWF Kankerbestrijding, Astma Fonds en de Nederlandse Hartstichting. De oranje gerbera is het symbool voor niet-roken.

Internationaal thema van Wereld Niet Roken Dag, vastgesteld door de WHO, is dit jaar: tabaksindustrie en vrouwenmarketing. Met andere woorden: focus op de marketingactiviteiten die de tabaksindustrie ontwikkelt om meisjes/vrouwen te laten beginnen met, of doorgaan met roken. In Nederland is het percentage vrouwen dat rookt nog steeds erg hoog, vergeleken met de rest van Europa.

Met het oog op het thema is besloten de Gerbera Award 2010 aan de vooravond van Wereld Niet roken Dag toe te kennen aan een vrouwelijk rolmodel dat duidelijk maakt voorstander te zijn van niet-roken: Daphne Deckers. Recentelijk hield ze bij RTL Boulevard nog een stevig pleidooi om geen rokende modellen in modereportages te laten zien omdat dat vanwege hun rolmodelfunctie aanzet tot roken. In het verleden werkte Daphne Deckers mee aan de campagne Rookvrij Zwanger. Vanwege haar voorbeeldfunctie voor jonge aanstormende modellen vinden de gezondheidsorganisaties achter de Gerbera Award het dan ook zeer op zijn plaats en een eer de Gerbera Award aan haar uit te reiken.





http://www.stivoro.nl