Nieuwe directeur Fundeon kent bouwsector, onderwijsveld en politiek

26/05/2010 09:31

Fundeon

Sander van Bodegraven (48) treedt per 1 juni 2010 aan als algemeen directeur van Fundeon, het kenniscentrum voor de bouw- en infrasector. Van Bodegraven was van 2003 tot en met 2008 wethouder volkshuisvesting en ruimtelijke ordening, en locoburgemeester in zijn huidige woonplaats Arnhem. Daarvoor was hij enkele jaren directeur van de vestiging Oost-Nederland van advies- en ingenieursbureau DHV. De nieuwe algemeen directeur van Fundeon volgt Wouter Turpijn op, die per 1 oktober 2009 afscheid nam.

Zowel qua opleiding en werkervaring als managementstijl past Van Bodegraven uitstekend in een toonaangevende positie op het raakvlak van de bouwsector en het beroepsonderwijs. Hij is civieltechnisch geschoold en heeft zowel bij DHV als in zijn politieke loopbaan veel te maken gehad met zaken als ruimtelijke ontwikkeling, volkshuisvesting, milieubeleid en monumentenzorg. Hij is lid van de commissie-Terpstra die de minister van Wonen, Wijken en Integratie adviseert over de probleemwijken. Als wethouder was hij bovendien zelf verantwoordelijk voor de coördinatie van de vier krachtwijken die Arnhem rijk is en voor een aantal grootschalige ontwikkelingsprojecten als de Rijnboog, het Nieuw Sleutel Project Arnhem Centraal, de Vinex-locatie Schuytgraaf en het Musiskwartier.

In een aantal van zijn nevenfuncties heeft hij zich voorts actief beziggehouden met het coachen en opleiden van jonge mensen (Hogeschool Larenstein, PBNA en SBW, een van de voorlopers van Fundeon). Hij heeft naam gemaakt als voorzitter van de 'fysieke pijler' en als lid van het dagelijks bestuur van de G27 (de 27 grotere gemeenten in Nederland) en heeft er zo een belangrijke bijdrage aan geleverd dat de G27 thans een sterke positie inneemt bij VROM in discussies over wijkenaanpak, grote-stedenbeleid en stedelijke vernieuwing.

In de periode 2000 tot 2003 was Van Bodegraven directeur van DHV Oost-Nederland, waar hij zich onderscheidde door zijn marktgerichte en doeltreffende aanpak. Onder zijn leiding groeide het adviesbureau voor gemeenten, provincies, projectontwikkelaars en woningcorporaties van zestig naar negentig medewerkers.

Met de komst van Van Bodegraven is het directieteam van Fundeon weer compleet. De nieuwe algemeen directeur weet Frans Kokke, directeur Markt en Ontwikkeling, en Lex Kreulen, directeur Financiën en Operaties, naast zich.





http://www.fundeon.nl.




Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven