Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.00 uur

Utrecht, 26-05-2010

Met tassen vol gestolen goed ervandoor

AMERSFOORT- Op dinsdag werden twee vrouwen aangehouden omdat ze meerdere goederen hadden gestolen uit een winkel aan de Utrechtsestraat.

Omstreeks 14.10 uur werd gezien dat de vrouwen met een hoeveelheid kleding de pashokjes ingingen en zonder eruit kwamen. De beveiliging ging achter de vrouwen aan en zij renden hard weg. De tassen met gestolen kleding gooiden ze vervolgens weg. Desondanks konden zij toch worden ingehaald en werden aangehouden. De vrouwen, 17 en 22 jaar uit Amersfoort, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. Zij hadden voor bijna 1000 euro aan kleding gestolen.

Trappen tegen deuren

AMERSFOORT- Op dinsdag werd een man aangehouden voor baldadigheid. Omstreeks 21.30 uur kreeg de politie de melding dat een man tegen deuren en ramen aan het trappen was aan de Kleine Haag. De baldadige man, 43 jaar uit Amersfoort, werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Geen brandstichting

LEUSDEN De brand in een woning en auto aan de Burgemeester de Beaufortweg op 24 mei is geen brandstichting. Forensisch onderzoek heeft uitgewezen dat een technisch mankement in de auto de oorzaak is van de brand.

Rond 04.20 uur werd de bewoner van een huis aan de Burgemeester de Beaufortweg wakker van de rook. De bewoner ging kijken waar de rook vandaan kwam en zag dat zijn auto en huis in brand stonden. De man twijfelde geen seconde en maakte zijn vrouw wakker om snel uit het huis te vluchten. De brandweer heeft de branden geblust en kon voorkomen dat het huis in vlammen op ging. Uit onderzoek blijkt dat er geen sprake is van brandstichting.