Gemeente Hoogeveen

Ondertekening convenant mfc Nieuwlande

De samenwerkende organisaties en de gemeente hebben gisteren, dinsdag 25 mei, een convenant ondertekend over het geplande multifunctionele centrum Nieuwlande. Met het akkoord van alle partijen wordt er voor gezorgd dat het ontwerp dat Ondertekening convenant mfc nieuwlande (AW) - klein gemaakt gaat worden, altijd past binnen de kaders zoals die in december door de gemeenteraad zijn vastgesteld.

Het convenant is bedoeld als aanvulling op de bestaande dorpsverklaring en intentieverklaring brede school. Met de ondertekening van het convenant is er een akkoord bereikt over de 'harde' uitgangspunten waaraan het mfc moet voldoen, zoals vierkante meters, bouwbudget en de locatie. Het mfc biedt uiteindelijk plaatst aan het dorpshuis 't Dwarsgat, een sporthal, de scholen PCBS De Hoeksteem en O.B.S. De Driesprong en de peuterspeelzaal/kinderopvang.

Op de foto heffen de betrokkenen het glas op de plek waar het mfc komt. Dat deden ze in het bijzijn van dorpsbewoners en andere geĂŻnteresseerden. Van links naar rechts: Henk Hemmink (dorpshuisbestuur 't Dwarsgat), Henno Eckhardt, (PCBS De Hoeksteen), Ina Doldersum (O.B.S. De Driesprong), Klaas Smid (wethouder gemeente Hoogeveen) en Jan Giethoorn (Dorpsoverleggroep Nieuwlande).