Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.40 uur

Utrecht, 26-05-2010

Vermist meisje terecht

BREUKELEN Het 15-jarige meisje dat sinds vrijdag 4 mei werd vermist, is terecht. Zij heeft zichzelf op zondag 23 mei gemeld op een politiebureau in de omgeving van Rotterdam.

In verband met haar vermissing heeft de politie een 31-jarige man uit Maassluis aangehouden. Hij wordt verdacht van het ontrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag. De politie doet verder onderzoek.

Frontale botsing

BREUKELEN Twee fietsers kwamen op dinsdag 25 mei frontaal met elkaar in botsing.

Rond 20.05 uur reed een 44-jarige man uit Woerden met zijn racefiets over de parallelweg van de Provincialeweg N401. Daar kwam hij frontaal in botsing met een hem tegemoetkomende 18-jarige fietsster uit Coyhaique (Chili). Mogelijk dat zij iets naar links had gestuurd, net op het moment dat zij elkaar wilden passeren.

Beiden kwamen ten val en de Woerdenaar brak zijn duim. Hij werd per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. De Chileense raakte niet gewond.

Behoorlijke slok te veel op

MAARSSEN Agenten hielden op dinsdagavond 25 mei een automobilist aan omdat hij beduidend te veel had gedronken.

Rond 23.00 uur controleerden agenten een 56-jarige automobilist uit Maarssen op de Safariweg. Uit de blaastest bleek dat hij te veel alcohol achter zijn kiezen had en de agenten hielden hem aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Maarssenaar 685 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.