Gemeente Twenterand


Uitvoering werkzaamheden herinrichting Hammerstraat te Vroomshoop

Op dinsdag 25 is een aanvang gemaakt met de wegwerkzaamheden aan de Hammerstraat tussen het spoor en de Tonnendijkbrug. De planning is dat de werkzaamheden vóór de bouwvakvakantie gereed zullen zijn. Na de vakantie wordt begonnen met de aanpak van de Hoofdstraat vanaf de Hammerstraat tot aan de Meulenbelt.

De werkzaamheden aan de Hammerstraat zijn in drie fases geknipt. Gedurende de periode van de werkzaamheden is de Hammerstraat voor al het doorgaande verkeer afgesloten. Er worden voor doorgaand verkeer en voor lokaal verkeer omleidingsroutes ingesteld. Het doorgaande verkeer wordt vanaf de oostkant via de Europasingel omgeleid en vanaf de westkant via de Pres. Kennedystraat/Churchillstraat. Voor het lokale verkeer zijn de wegen Noorderweg, Hoofdstraat, Koningin Beatrixlaan, Hammerweg (tot aan het spoor), Wilhelminastraat en De Wingerd in de omleiding opgenomen. Het lokale verkeer kan gebruikmaken van die delen van de Hammerstraat waar de wegwerkzaamheden op dat moment niet plaatsvinden.

Bij de omleidingen wordt ook aangegeven hoe de parkeergelegenheden te bereiken zijn en dat gaat om de parkeerplaatsen: Amaliaplein, Julianaplein, Koele van Ensing en de Dreef. De genoemde parkeergelegenheden zijn vanuit verschillende richtingen te bereiken, maar dat is ook afhankelijk van de fase waar de werkzaamheden plaatsvinden.

Via deze link en via de site van Ondernemend Vroomshoop is te zien om welk weggedeelte(n) het gaat en hoe de bereikbaarheid van winkels en parkeergelegenheden is geregeld. De bus wordt omgeleid via de Julianastraat en Kon. Beatrixlaan. Voor de voetganger en fietser blijft de Hammerstraat bereikbaar zij het af en toe met enige hinder.

Informatieavond bewoners en ondernemers Hammerstraat

Op woensdag 19 mei 2010 zijn circa 25 bewoners en de ondernemers van de Hammerstraat geïnformeerd over de uitvoering van de herinrichtingswerkzaamheden aan de Hammerstraat. Vertegenwoordigers van de gemeente, Ondernemend Vroomshoop en bestratingsbedrijf Klink Nijland gaven tijdens deze avond een uitleg over de
herinrichtingswerkzaamheden. Ondernemend Vroomshoop heeft een tweetal vertegenwoordigers (Harry ten Brinke en Dennis Jongeneel) aangewezen die de contacten tussen gemeente, aannemer en de ondernemers verzorgen. Wekelijks is er overleg over de bewegwijzering en de bereikbaarheid van de winkels.

Bestratingsbedrijf Klink Nijland streeft er naar de overlast voor de bewoners en ondernemers zo gering mogelijk te houden. Vanuit veiligheidsoogpunt is het noodzakelijk dat de Hammerstraat gedurende de periode van de werkzaamheden voor het doorgaande verkeer afgesloten is. De uitvoerder van het bedrijf en de toezichthouder van de gemeente houden wekelijks op woensdag tussen 15.30 en 16.30 uur een informatieuur, waar omwonenden en andere belangstellenden met hun vragen terecht kunnen.