Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Bewoners Seringenbuurt geven hun mening

Iedereen heeft de mogelijkheid om klachten en ideeën door te geven aan de gemeente en deelgemeente. Dat kan bijvoorbeeld via het gemeentelijke telefoonnummer 14 010. Toch vormt dat voor sommige bewoners nog een drempel. Daarom gingen medewerkers van de deelgemeente, Gemeentewerken en Stadstoezicht afgelopen week de Seringenbuurt in om met bewoners in gesprek te gaan.

Over het algemeen was er tevredenheid over de woonomgeving. Wel ervaren bewoners onder meer parkeeroverlast en stoort men zich er aan dat niet iedereen zich verantwoordelijk voelt voor de omgeving, bijvoorbeeld door afval op straat te gooien. De meningen en opmerkingen van mensen uit de wijk zelf zijn hard nodig om een goed beeld te krijgen van de kansen en uitdagingen in een gebied. Niemand weet immers beter wat er in een wijk speelt dan de bewoners zelf.

Behalve de aanbelactie werden afgelopen week ook de straten van de Seringenbuurt opgeknapt en werd er extra inzet gepleegd door Roteb, Stadstoezicht en Gemeentewerken. Ook werden vuilcontainers geplaatst waar bewoners hun grofvuil kwijt konden. Overigens kan iedereen altijd een afspraak maken om grofvuil op te laten halen via het telefoonnummer 14 010. Daar kunt u ook terecht met al uw vragen en opmerkingen voor de (deel)gemeente.

(foto deelgemeente Feijenoord)