Gemeente Wassenaar

CDA-Wassenaar draagt Dienke Dekker voor als wethouder

Het CDA heeft drs. Dienke Dekker-Mulder voorgedragen als nieuwe wethouder van Wassenaar.

Mevrouw Dekker (62) studeerde politicologie aan de VU en had daarna een succesvolle ambtelijke carrière bij onder meer de ministeries van VWS, Verkeer en Waterstaat en Binnenlandse Zaken. Sinds 2003 is zij werkzaam bij de provincie Zuid Holland als directeur Leefomgeving en Bestuur.

Met deze voordracht wordt voorzien in de vacature die ontstond door het vroegtijdige vertrek van Kees Tukker, die om gezondheidsredenen begin deze maand zijn functie moest neerleggen.

De portefeuille blijft ongewijzigd en bestaat uit de volgende terreinen: verkeer en vervoer, groen en openbare ruimte, volkshuisvesting, sport, ouderenbeleid, vrijwilligersbeleid, subsidiebeleid en het gemeentelijk accommodatiebeleid.

Mevrouw Dekker woont sinds 2000 in Wassenaar en stond op de 10e plaats van de CDA-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Fractievoorzitter Meindert Stolk: "natuurlijk is het jammer dat Kees Tukker het besluit heeft moeten nemen om terug te treden, maar wij zijn buitengewoon blij dat we er in geslaagd zijn om zo snel een zo goede kandidaat voor te dragen. Mevrouw Dekker heeft een grote staat van dienst, heeft veel ervaring met het functioneren van verschillende overheden en is thuis op de diverse beleidsterreinen. Kortom, een wethouder waar we alle vertrouwen in hebben die veel voor Wassenaar gaat betekenen."

Mevrouw Dekker zal tijdens de gemeenteraadsvergadering op 31 mei worden beëdigd.
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 14070 (toets alleen deze 5 cijfers)
E: gemeente@wassenaar.nl