Politie Groningen

Woensdag 26 mei 2010

Provincie Groningen, 26-05-2010

Stadjer moet boetes betalen

GRONINGEN Met behulp van een camera-auto voorzien van
kentekenherkenning (ANPR), stuitte de politie dinsdagmorgen op een Stadjer met openstaande boetes. Op het Damsterdiep in Groningen bleek een 22-jarige man uit Groningen drie vonnissen had openstaan van enkele honderden euros. Hij moest mee naar het bureau waar hij het openstaande geldbedrag betaalde. Daarna kon hij het politiebureau weer verlaten.

Automobilist na verkeersruzie aangehouden

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmorgen een 59-jarige automobilist uit Bedum aangehouden. Hij kreeg het op het Schuitendiep aan de stok met een 36-jarige scooterrijder uit Groningen. De verkeersruzie liep zo hoog op dat de Bedummer en biljartkeu uit zijn auto pakte. Hij sloeg hiermee de Stadjer in zijn gezicht. Deze sloeg op zijn beurt met zijn helm van zich af. Omstanders moesten beide mannen uit elkaar houden. De Stadjer werd met verwondingen in zijn gezicht door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist moest mee naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij weer gaan. De politie onderzoekt het voorval en maakt proces-verbaal op.

Onderzoek naar vernieling autos

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar een aantal jongeren dat dinsdagnacht zeker zes autos heeft vernield in de Kleine Rozenstraat en de Nieuwe Kijk int Jatstraat. Een getuige belde de politie en meldde dat vier jongens en een meisje vervelend waren en tegen autos schopten. Agenten gingen direct naar de Nieuwe Kijk int Jatstraat, maar konden het vijftal niet meer traceren. Uit een inventarisatie bleek dat van verschillende autos spiegels waren vernield en er krassen op de voertuigen waren aangebracht.

Onbekenden stelen rookwaar na ramkraak

TER APEL Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een ramkraak gepleegd bij een tankstation aan de Rutenbrockerweg in Ter Apel. De verdachten vernielden de ingang van de tankshop en namen een onbekende hoeveelheid rookwaar mee. De politie doet onderzoek naar de kraak en krijgt daarvoor camerabeelden tot haar beschikking. De beheerder van het bedrijf doet aangifte.

Verwarde vrouw van ringweg gehaald

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag een verwarde vrouw van de Beneluxweg in Groningen gehaald. Via de meldkamer kwamen meerdere meldingen dat de vrouw in de middenberm liep. Ze maakte een verwarde indruk. Omdat de middagspits op dat moment was aangebroken, werd besloten meerdere politieautos naar de Beneluxweg te sturen. Een van de politiemensen sprak de vrouw aan. Ze had zichzelf overgoten met een brandbare vloeistof en liep met een mes in haar handen. Ze gaf zich na een kort gesprek over aan de agent. Die heeft haar meegenomen naar het politiebureau. Daar is de geestelijke hulpverlening ingeschakeld.

Bestuurder bedrijfsauto gewond na voorrangsfout

GRONINGEN Een 55-jarige automobilist uit Tinallinge is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Goudlaan in Groningen. De bestuurder van de bedrijfsbus wilde vanaf de Goudlaan de Edelsteenlaan oversteken, maar zag een naderende vrachtauto over het hoofd. De bestuurder van de vrachtwagen, een 27-jarige man uit Aduard, kon de bus niet ontwijken. Door de klap raakte de 55-jarige chauffeur gewond aan zijn hoofd. Hij is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Fietser botst op stilstaande auto

ZUIDHORN Een 59-jarige fietser uit Tolbert is dinsdagavond gewond geraakt nadat hij op het Hoendiep Oostzijde tegen een stilstaande auto was gereden. De man was waarschijnlijk verblind door de laaghangende zon en zag de wagen over het hoofd. De fietser botste tegen de voorkant en via de motorkap op het wegdek. Hij raakte gewond aan zijn gezicht en handen. De gegevens van de eigenaar van de auto en het slachtoffer zijn uitgewisseld. De politie heeft een registratie gemaakt van het ongeval.

Fietsendief aangehouden

VEENDAM De politie heeft dinsdagavond in de omgeving van de Werkhuisstraat een 18-jarige fietsendief aangehouden. Een getuige had gezien dat de inwoner van Veendam op een fiets van iemand anders weg was gereden. Toen agenten de man aan wilden spreken ging hij er rennend vandoor. Na een korte achtervolging kon hij in een tuin worden vastgehouden. Omdat de fietsendief onwel werd is hij naar een ziekenhuis gebracht voor controle. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie treft hennepkwekerij aan

WESTERLEE De politie heeft dinsdagmiddag in een schuur aan het 2e Bovenpad in Westerlee een hennepkwekerij ontmanteld. Agenten vonden in de schuur een afgetimmerde ruimte met daarin ruim 700 hennepplanten. De planten en de kweekapparatuur is in beslag genomen en vernietigd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op donderdag 27 mei, controleert de politie op de volgende plaatsen:

* Ring Noord/West, N370 Ring Groningen

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde dinsdag 25 mei op de N355 in Groningen op snelheid: aantal geregistreerde voertuigen: 1672, aantal overtredingen: 31, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Daarnaast is op de Turfsingel en in de Oude en Nieuwe Ebbingestraat gecontroleerd op rijden door het rode verkeerslicht. Er zijn 20 bekeuringen uitgeschreven. Op de Hereweg zijn twee bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel. Ook op de Hoornweg in Marum is gecontroleerd op het dragen van de gordel. Hier is één bekeuring uitgeschreven. Bij een verkeerscontrole op de Uiterburen in Zuidbroek hebben twee automobilisten een bekeuring gekregen voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs en twee voor het niet dragen van de autogordel.