Gemeente Meppel


Ontwerpbestemmingsplan Brede School ter inzage

26-05-2010 - Het ontwerpbestemmingsplan Gerard Doustraat 96 en omgeving ligt vanaf 27 mei zes weken ter inzage. Het gaat om een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan Meppel Zuid voor een ontwikkeling in het gebied van voorzieningen, waaronder een Brede School voor Berggierslanden en Koedijkslanden.
Op het ontwerpbestemmingsplan kunnen t/m 7 juli 2010 zienswijzen worden ingediend bij de Gemeenteraad, die vervolgens het bestemmingsplan nog moet vaststellen.

Het vooroverleg met instanties en tien reacties hebben geleid tot 2 aanvullingen. De geluidzone van het bedrijventerrein Oevers is opgenomen op de plankaart en het positieve wateradvies van Waterschap Reest en Wieden is verwerkt.

Ter inzage
Het ontwerpbestemmingsplan ligt t/m 7 juli ter inzage en is te downloaden op Meppel.nl -> direct naar Bestemmingsplannen.

Hogere grenswaarde industrielawaai vastgesteld
Om onder andere nieuwe woningbouw op de vrijkomende locatie op de hoek Gerard Doustraat - Govaert Flinckstraat mogelijk te maken hebben Burgemeester & Wethouders voor een deel van het plangebied een hogere grenswaarde van
51 dB(A) voor industrielawaai afkomstig van bedrijventerrein Oevers vastgesteld.
Op dit moment is in het plangebied het geluidsniveau namelijk iets hoger dan toegestaan. Met het vaststellen van de grenswaarde verandert het industrielawaai niet: bedrijven moeten blijven voldoen aan de geldende normen.
Tegen het besluit van Burgemeester & Wethouders kan te zijner tijd beroep worden ingesteld bij de Raad van State, gelijktijdig met de beroepstermijn voor het vastgestelde bestemmingsplan.

Onttrekken aan openbaar verkeer Gerard Doustraat Zuid Burgemeester & Wethouders stellen de Gemeenteraad voor de zuidelijke tak van de Gerard Doustraat definitief aan het openbaar verkeer te onttrekken. Hierdoor ontstaat een veilige schoolomgeving én de Gerard Doustraat wordt van sluipverkeer ontdaan.

Vragen & meer informatie
Vragen over de procedures kunt u stellen via koeberg@meppel.nl, via Bouwen & Wonen in het Stadhuis, van maandag t/m vrijdag van 9.30-13.30 uur & woensdag tevens van 13.30-15.00 uur, of via telefoon (0522) 850 590.
Meer informatie over de komst van de Brede School is te vinden via Meppel.nl -> Meppel in ontwikkeling -> project KoeBerg.