KNHS

Anky Education Center in gebruik genomen
26 mei 2010
ankyeducationcenter

1 | 2

Na een anderhalf jaar durende verbouwing is het Anky Education Center in Erp klaar. Hoewel Anky nog veel internationale wedstrijden rijdt momenteel, zijn alle voorbereidingen inmiddels getroffen om de omschakeling te maken naar de situatie waarin zij meer zal coachen en minder wedstrijd zal rijden.

Lesklanten uit de hele wereld kunnen ontvangen worden op het Education Center, dat is ingericht met ruime, lichte stallen voor de paarden en appartementen voor de trainingsklanten die voor langere tijd bij Anky komen trainen. Inmiddels zijn de eerste buitenlandse trainingsklanten al in training en hebben hun intrek genomen in de appartementen.

De nieuwe accommodatie, is zo ingericht dat ook seminars, clinics en bedrijfsevenementen gegeven kunnen worden voor grotere groepen maar ook voor gespecialiseerde kleine groepen door nationale en internationale gerenommeerde experts op allerlei gebied, ook van buiten de hippische wereld.
Daarnaast is er ook een virtuele wereld op het internet, op www.anky.com: ruiters kunnen trainings videos downloaden en hun eigen videos insturen. Op deze manier kunnen zij feedback van Anky of internationale coach en partner Sjef Janssen krijgen. Het project, Bevordering Recreatie en Toerisme Anky van Grunsven in Erp, is mede tot stand gekomen met financiële steun van de Provincie Noord-Brabant. Het project maakt onderdeel uit van de herinrichting van het platteland, ook wel reconstructie genoemd. Op tal van plaatsen komen nieuwe natuurgebieden tot stand, krijgen rivieren de ruimte, blijven dorpen leefbaar en kan landbouw zich ontwikkelen op duurzame locaties. Samen dragen zij bij aan een vitaal, mooi en schoon platteland voor alle inwoners en recreanten. Aan de uitvoering werken overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, onder regie van de Provincie Noord-Brabant.