Gemeente Rheden

Werkbezoek Gedeputeerde aan Velp Zuid

Op 26 mei 2010 brengt gedeputeerde Theo Peters een werkbezoek aan Velp Zuid. De heer Peters wordt ontvangen door de drie partijen die werken aan de Wijkvernieuwing Velp Zuid. Dit zijn Vivare, Wijkplatform Velp Zuid en de gemeente Rheden. Namens Vivare zal o.a. de heer Jongstra (regiodirecteur) aanwezig zijn, namens het wijkplatform de heer Snellenburg (voorzitter) en namens de gemeente de heer König (wethouder). De ontvangst vindt plaats in de Sociaal Cultureel Centrum de Poort aan de Heeckerensstraat 201 in Velp.

Allereerst is er een presentatie over de problematiek en aanpak van Velp Zuid. Daarbij wordt ingegaan op de kenmerken van de wijk en wordt vooral ook aandacht besteed aan de sociale problematiek.

Ook komt aan de orde hoe de drie partijen al geruime tijd constructief samenwerken aan allerlei projecten zoals boomtuintjes, graffitiproject, multiproblem project.

Met de fiets de wijk in

Om 10.30 uur gaat het gezelschap op de fiets de wijk in. Ze bezoeken onder meer;

* De Elsweiden

* Het Recordterrein

* Johan van Oldenbarneveldstraat

* Van Kolplein

* Troelstrastraat

Na de fietstocht gaat het gezelschap terug naar De Poort voor een gezamenlijke afsluiting.

De gemeente Rheden, Vivare en Wijkplatform Velp Zuid houden zich de komende 15 jaar bezig met de wijkvernieuwing van Velp Zuid. Het gaat hier om beter wonen, werken en samenleven in de wijk.