Politie Drenthe

Woensdag 26 mei 2010

Provincie Drenthe, 26-05-2010

Grensrechter aangehouden na mishandeling

HOOGEVEEN Dinsdagavond heeft de politie aan de Sportveldenweg een 23-jarige man uit Hollandscheveld aangehouden. Hij trad tijdens een voetbalwedstrijd op als grensrechter en kreeg een woordenwisseling met een 58-jarige man uit Hoogeveen, die langs het veld stond. Daarbij sloeg de man met zijn vuist de Hoogevener op zijn neus. Deze viel op de grond en heeft vermoedelijk zijn neus gebroken. De politie werd gewaarschuwd en de verdachte is aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau en is ingesloten. Hij zal worden verhoord vanwege de gepleegde mishandeling.

Hennepkwekerij in woning aangetroffen

COEVORDEN De politie heeft op dinsdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Wethouder Donkerstraat.Op de zolder van de woning zijn 132 planten ontdekt en er is diefstal van stroom geconstateerd. De woningstichting heeft de bewoners gemeld dat zij de woning moeten verlaten. De hennepkwekerij is ontmanteld en de planten en de kweekinstallatie zijn in beslag genomen. De bewoonster, een 33-jarige vrouw, is ter plaatse verhoord en gaf aan de eigenaar te zijn.

Shovel gestolen

EMMER COMPASCUUM In het Pinksterweekeinde is vanaf de Kalkovenwijk een oranje shovel gestolen van het merk Cepelin Roalade. Een 45-jarige man uit Hardenberg deed aangifte van de diefstal, die dinsdagochtend werd ontdekt. Op de shovel zat geen bak.

Winkeldieven aangehouden

ASSEN Dinsdagmorgen werd een 78-jarige man uit Assen aangehouden nadat hij was betrapt op winkeldiefstal in een supermarkt aan de Scharmbarg. Hij kreeg een boete van 150 Euro.

EMMEN Dinsdagmiddag werd in een winkel aan het Mondriaanplein een 22-jarige man uit Ter Apel betrapt bij diefstal. Hij had een broek gestolen en werd aangehouden en overgedragen aan de politie.

Politieonderzoek inbraak tankstation

SCHOONOORD Bij het tankstation aan de Maatschappijweg heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een inbraak plaatsgevonden. De toegangsdeur en het rolluik van de tabaksschappen en het kantoor zijn geforceerd. De dader(s) hebben vermoedelijk rookwaren weggenomen. De politie onderzoekt deze inbraak. Getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Resultaten aangekondigde verkeerscontrole

Bij de controle in Zuid Oost Drenthe door middel van de motorsurveillance zijn twee bekeuringen uitgedeeld. Een bestuurder reed 128 kilometer per uur op een 80 km-weg, en een bestuurder zat te bellen achter het stuur.

Auto in brand op snelweg

ZUIDWOLDE Dinsdagmorgen reed een 30-jarige man uit Ulft met een bestelauto over de A28 toen hij plotseling rook onder de motorkap vandaan zag komen. Nadat hij de auto aan de kant had gezet zag hij olie uit de motor lekken. Even later stond de auto in brand. De brandweer heeft de brandende auto geblust.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.