Politie Haaglanden

Persberichten 26 mei

Haaglanden, 26-05-2010

Twee mannen aangehouden met een gestolen auto
Den Haag Politieagenten zagen dinsdag 25 mei rond 18.45 uur een gestolen auto rijden in de Jan van Goijenstraat. De agenten lieten de auto stoppen en hielden de twee inzittenden aan voor heling c.q. diefstal. De mannen van 22 en 33 jaar uit Den Haag moesten mee naar het bureau voor verhoor. Bovendien kreeg de bestuurder een bekeuring omdat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

(Verbaal) vuurwerk
Den Haag De politie hield dinsdag 25 mei rond 19.30 uur een 23-jarige man uit Den Haag aan die vuurwerk afstak. Agenten surveilleerden in burger op de Gouwestraat toen zij de man vuurwerk af zagen steken. Toen de agenten de man staande hielden en om zijn identiteitsbewijs vroegen, was hij het daar duidelijk niet mee eens. Hij weigerde zijn identiteitsbewijs te geven en beledigde de agenten. De man werd daarom aangehouden. Voor het afsteken van vuurwerk en het niet tonen van zijn identiteitsbewijs kreeg de man een bekeuring.

Vernieler van ruit aangehouden
Den Haag De politie hield dinsdag 25 mei rond 19.00 uur een 27-jarige man aan die even daarvoor de ruit van een restaurant aan de Kettingstraat had vernield. De man had verschillende voorwerpen tegen de ruit van het pand aan gegooid, waardoor de ruit sneuvelde. De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Jeugd vernielt verkeersbord
Den Haag De politie bekeurde dinsdag 25 mei rond 18.00 uur twee jongens, omdat zij een verkeersbord van de Kompasstraat hadden vernield. Getuigen alarmeerden de politie. Agenten zagen vervolgens de twee Haagse jongens van 18 en 22 jaar vervolgens met het bord bezig in de Korbootstraat. Zij verklaarden het bord ergens gevonden te hebben.

Bromfietser gewond bij aanrijding
Den Haag Een 50-jarige bromfietser raakte dinsdag 25 mei rond 13.30 uur gewond toen hij op de Schedeldoekshaven in aanrijding kwam met een 49-jarige automobilist. De GGD vervoerde het slachtoffer met onbekend letsel naar het ziekenhuis.
Vorig jaar kwamen in het verkeer 25 mensen om het leven en raakten meer dan 240 mensen zwaargewond. Bij ernstige verkeersongevallen verricht de Technische Ongevallen Dienst (TOD) forensisch onderzoek. Ook maken zij voor de agenten, justitie en de betrokkenen inzichtelijk wat er precies is gebeurd. Wil je meer weten over de Verkeersongevallenanalyse (VOA)? Bekijk de reportage: www.regio15.nl/politie/voa.

Jongen vernielt autos
Den Haag Een 19-jarige jongen moest dinsdag 26 mei om 01.30 uur mee naar het politiebureau nadat een 33-jarige man had gezien hoe hij op de De Rade stenen tegen geparkeerde autos had gegooid. Deze getuige waarschuwde de politie die de jongen later op basis van zijn signalement aan kon houden. De politie maakte tegen de man proces-verbaal op. Van drie autos bleken de spiegels vernield en één auto had een kapotte achterruit.

Jongeren misdragen zich
Voorburg Politieagenten zagen woensdag 26 mei om 02.00 uur dat enkele jongeren zich misdroegen op de Koningin Julianalaan. De jongeren gooiden vuilnisbakken omver, namen een reclamebord mee en urineerden in het openbaar. De politie gaf de jongeren een stevige berisping en met de nodige processen-verbaal mochten zij rustig verder.

Auto en scooter botsen
Wassenaar Een 17-jarige scooterrijder uit Wassenaar raakte dinsdag 25 mei om 21.35 uur gewond bij een ongeval op de Van Hogendorstraat. Een 19-jarige automobilist uit Wassenaar verleende op de kruising met de Luifelbaan geen voorrang aan de van rechts komende scooterrijder. De jongen raakte door het ongeval gewond aan zijn rug. De GGD vervoerde hem naar het ziekenhuis.

Achtervolging van scooterrijder
Rijswijk De politie had woensdag 26 mei kort na middernacht de nodige moeite om een 24-jarige scooterrijder aan te houden. Politieagenten zagen de man over de Schaapweg rijden. De bestuurder reed zonder licht, met verhoogde snelheid en de scooter had geen kentekenplaten. Toen de agenten de man wilden staande houden, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Na een korte maar stevige achtervolging kon de man worden aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. De man bleek teveel gedronken te hebben en blies aan het bureau 455 ugl. De politie nam de scooter in beslag. De man kreeg meerdere processen-verbaal.

Scootmobiel te water
Naaldwijk Een 52-jarige vrouw belandde dinsdag 25 mei om 10.20 uur met haar scootmobiel in het water langs de Grote Achterweg. De vrouw wilde bij het Prinsenbos keren en belandde daarbij in het water. Nadat de hulpdiensten de vrouw uit het water had gehaald kon haar wagen worden geborgen. Bijzonder daarbij was dat niemand het wilde bergen, omdat mogelijke bergingskosten niet vergoed zouden worden. Dat vonden de agenten te ver gaan en gaven een takelbedrijf de opdracht om het scootmobiel op kosten van de politie alsnog te bergen.

Jeugdige fietser gewond bij ongeval
Naaldwijk Een 11-jarig fietsertje uit Naaldwijk raakte dinsdag 25 mei om 17.30 uur gewond bij een ongeval met een 32-jarige automobiliste uit Naaldwijk. Het ventje botste op de kruising Van der Hoevenstraat met de Van Deursenstraat tegen de automobiliste. Een toevallig passerende ambulance kon direct hulp verlenen en vervoerde het jongetje naar het ziekenhuis. Daar bleek het letsel mee te vallen. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Kettingbotsing
Delft Op de Kruithuisweg botsten dinsdagochtend 25 mei om 07.30 uur drie autos op elkaar. De voorste auto remde voor een oranje verkeerslicht; de bestuurders van de twee autos achter hem konden echter niet meer op tijd remmen. Beide bestuurders klaagden over pijn in hun nek en werden naar het ziekenhuis vervoerd.

Straatje keren
Pijnacker Ternauwernood kon de bestuurder van een transporter dinsdag 25 mei op de Noordweg voorkomen dat hij te water raakte. De bestuurder reed achteruit omdat hij wilde keren, maar zakte weg in de berm. De transporter kwam van de kant en hing voor de helft boven het water, waarna de Duitse inzittenden snel uit zijn gestapt. Een kraan van de brandweer heeft de bus weer geheel op de kant getrokken.

Beroving en mishandeling: politie zoekt getuigen Zoetermeer De recherche van Bureau Zoetermeer is op zoek naar getuigen van een beroving en mishandeling op dinsdag 25 mei op het Noordwaarts. Ter hoogte van de Action werden daar s avonds rond 23.30 uur twee jongens van hun mobiele telefoon beroofd. Ook werden zij behoorlijk mishandeld. Vooral de ene jongen een 17-jarige Zoetermeerder - liep hierbij flink letsel op; hij meldde zich kort na de beroving op het politiebureau met een bont en blauw gezicht en een afgebroken voortand. Hij werd gelijk met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn 16-jarige vriend (en plaatsgenoot) kreeg ook klappen, maar raakte niet gewond. Na de beroving/ mishandeling liepen de verdachten weg in de richting van het Woonhart.
De recherche van Bureau Zoetermeer onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Het gaat om twee verdachten met een Noord-Afrikaans uiterlijk. Dader 1 heeft een stevig postuur, is ongeveer 1.65 1.70 m, en vermoedelijk begin 20. Hij droeg een groen met bruin vest van het merk Nike en een spijkerbroek. Dader 2 is ongeveer 1.65 m, ongeveer 17 jaar oud en heeft kort, zwart stekelhaar. Hij heeft een normaal postuur.
Mensen die getuige zijn geweest van de beroving of de verdachten herkennen aan de hand van de signalementen, worden verzocht om contact op te nemen met 0900-8844. De recherche wil ook graag spreken met mensen die andere informatie hebben, die kan helpen bij het opsporen van de daders. Liever anoniem blijven? Bel dan met M, op 0800-7000.