Gemeente Ede

Nieuwsberichten

dinsdag, 25 mei 2010

Koninklijke onderscheiding voor de heer C.G.H. Mak

Door: afdeling Communicatie - Henk Faas

De heer C.G.H. (Kees) Mak (66) uit Bennekom is donderdag 29 april 2010 tijdens de Lintjesregen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Cees van der Knaap van Ede reikt hem zaterdag 29 mei 2010 de versierselen uit die horen bij deze Koninklijke onderscheiding.

Vanwege een verblijf in het buitenland kon de heer Mak niet aanwezig zijn bij de Lintjesregen. Toen is gekozen de onderscheiding uit te reiken voorafgaand aan de wedstrijd van DVO 1 op sportpark De Eikelhof aan de Achterstraat in Bennekom op zaterdag 29 mei. De heer Mak kreeg zijn onderscheiding voor zijn totale bijzondere verdiensten voor de samenleving.

Korfbal

Vanaf 1977 is de heer Mak vrijwilliger bij korfbalvereniging DVO in Bennekom. In deze meer dan 30 jaar heeft hij verschillende werkzaamheden verricht. Hij was trainer van aspiranten, coach van junioren en senioren en scheidsrechter. Daarnaast verricht hij de benodigde onderhoudswerkzaamheden aan het clubhuis. Vanaf 2008 is de heer Mak penningmeester bij de stichting Topkorfbal DVO.

Mineralen

Vanaf 2001 is de heer Mak ook op een ander vlak actief, namelijk als bestuurslid Technische Zaken van de Kring Zwarte Woud Mineralen Nederland. Hij is al jarenlang actief stenenzoeker/verzamelaar in Zwitserland en in het Zwarte Woud in Duitsland. De vereniging werkt nauw samen met de Duitse mineralen vereniging `Verein der Freunde von Mineralien und Bergbau Oberwolfach', waarmee de heer Mak de contacten onderhoudt. Namens de vereniging geeft hij lezingen door het hele land.