Gemeente Rotterdam

opening speelplekken fledermauspad en pieter stastokweg

26 mei 2010 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

Dagelijks bestuurders Marianne van der Ham en Jacqueline Cornelissen hebben op woensdag 19 mei twee nieuwe speelplekken feestelijk geopend.

Bij het Fledermauspad in Oudeland staat nu het eerste digitale speeltoestel van Rotterdam. Een computer daagt kinderen uit: in hun eentje of met een groepje moeten ze zo snel mogelijk de knoppen indrukken die oplichten op het speeltoestel. Een extra stimulans om lekker te bewegen. Bij de Pieter Stastokweg in Nieuw Engeland voldoet een complete speelstraat weer helemaal aan de modernste speelinzichten.

De deelgemeente Hoogvliet wil de komende jaren de wijken nóg kindvriendelijker maken, zodat het voor gezinnen prettig wonen is. Daarom worden er de komende tijd veel nieuwe speeltoestellen geplaatst. Ook wordt er binnenkort een kindvriendelijke route aangelegd. Dit is een route waarbij kinderen in hun wijk op een veilige manier kunnen lopen van hun huis naar school, sportveld, speeltuin, buurthuis of bijzondere kinderattractie in de wijk zoals de kinderboerderij of natuurspeeltuin.