Gemeente Grootegast


Aanmelden voor veteranendag Westerkwartier 2010

De Nederlandse Veteranendag vindt sinds 2005 jaarlijks plaats in Den Haag. Deze dag wordt voor alle Nederlandse veteranen georganiseerd als blijk van waardering van de Nederlandse samenleving. Dit jaar organiseren de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn gezamenlijk de derde regionale Veteranendag. Deze speciale Veteranendag vindt in het Westerkwartier plaats op zaterdag 26 juni 2010 in het Dorpshuis van Tolbert.

Uitnodiging
De burgemeesters van de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn nodigen alle veteranen, die wonen in één van de vier gemeenten in het Westerkwartier, en hun eventuele partner/ begeleider van harte uit om op zaterdag 26 juni aanwezig te zijn bij de Veteranendag Westerkwartier 2010 in Ons Dorpshuis, Meester Boonstraplantsoen 4 in Tolbert.

Veteranen die zich geregistreerd hebben bij het Veteraneninstituut hebben een uitnodigingsbrief met antwoordkaart ontvangen. Veteranen die zich niet geregistreerd hebben, worden via deze weg uitgenodigd. Ook partners van overleden veteranen zijn van harte welkom.

Wilt u deelnemen aan het programma op zaterdag 26 juni dan kunt u zich tot uiterlijk maandag 7 juni opgeven. Dit kan door de antwoordstrook die op 1 juni in de Streekkrant wordt gepubliceerd op te sturen naar Gemeente Leek, t.a.v. Veteranencomité, Antwoordnummer 1005 , 9300 VB Leek (een postzegel is niet nodig). U kunt zich ook opgeven door een e-mail te sturen naar veteranendag2010@leek.nl. Vermeldt u in die e-mail alstublieft uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, het aantal personen dat op 26 juni aanwezig is en het jaar plus land van de missie.

Programma
Het programma ziet er als volgt uit:
vanaf 9.30 uurontvangst met muziek door 't Leeksterbloempje 10.00 uuropening van de bijeenkomst door de voorzitter van het Veteranencomité 10.05 uur

welkomstwoord door de burgemeester van Leek, dhr. Hoekstra
* uitvoering van de Last Post

* aansluitend een minuut stilte ter herdenking van alle gevallenen
* gezamenlijk zingen van het Wilhelmus
10.30 uurpauze met muziek door 't Leeksterbloempje 11.00 uurgastspreker over Nederlands-Indië
11.20 uuroptreden Molukse dansgroep
11.45 uuraperitief; gelegenheid voor onderling contact en bezichtiging militaire voertuigen 12.30 uurIndische maaltijd
14.00 uurafsluiting

Overig
Voor de herkenbaarheid vragen wij u op 26 juni uw veteranenspeld te dragen. Als u wilt, mag u natuurlijk foto's meenemen. De locatie is overigens rolstoelvriendelijk. Hebt u vragen dan kunt u contact opnemen met dhr. J. Helder, tel.: (0594) 549797 begin_of_the_skype_highlighting (0594) 549797 end_of_the_skype_highlighting.

We hopen alle veteranen uit het Westerkwartier te mogen begroeten op zaterdag 26 juni!