VVV Groningen


2010-05-26 - Groningen heeft acht kroonjuwelen; groene plekken in de stad waar natuur en historie elkaar versterken en een bijzondere kwaliteit opleveren. De juwelen worden verzorgd en beschermd als kostbare sieraden.

Tussen 21 mei en 11 juni is er een tentoonstelling bij de gemeentelijke dienst RO/EZ aan het Zuiderdiep. Daar is tevens een mooie wandelroute beschikbaar die voert langs zes van de acht kroonjuwelen.

Het Sterrebos, het Springerpark, het Turfeiland, het Nieuwe Kerkhof, de Prinsentuin, het Guyotplein, het Martinikerkhof en het Noorderplantsoen worden gezien als prachtige plekken. Mede door hun respectabele leeftijd voegen De Kroonjuwelen een speciale dimensie toe aan het Stadse groen. In de tentoonstelling staan ze stuk voor stuk centraal.

Bijzonder is ook de route die de wandelaars langs het groen voert. Deze tocht kan worden gelopen met een wandelroute op papier of aan de hand van een revolutionaire applicatie op mobiele telefoons. De kroonjuwelen-app is al beschikbaar op de Android-markt en is binnenkort ook te downloaden voor iPhone.

www.groningen.nl/kroonjuwelen

Informatie