VVV Groningen


2010-05-26 - De Ruige Route Hogeland is een avontuurlijke, sportieve en culturele belevingstocht van twee of drie dagen door de meest 'ongerepte' gebieden van Noord Groningen. Als avonturier ben je in eigen tempo elke dag zo'n 25 kilometer actief op pad, waarbij wandelen, fietsen en kanoën elkaar afwisselen. Naast het sportieve deel van de tocht, krijg je als avonturier ook nog een vleugje cultuur uit het gebied mee.

De route neemt twee of drie dagen in beslag. Iedereen met een normale conditie kan de tocht voltooien. De avonturiers slapen op originele plaatsen, midden op de route. De organisatie zorgt er voor dat de tassen worden verplaatst, zodat je met zo weinig mogelijk bagage hoeft te fietsen, lopen of kanoën. Gedurende deze activiteiten kun je door middel van een verstrekte mp3-speler luisteren naar streekverhalen. Voor elke dag is iets speciaals geregeld, zoals een bezoek aan een atelier of een andere bijzondere ontmoeting. De gast bepaalt zelf het tempo van de dag en ook of hij bepaalde onderdelen wel of niet wil doen.

Voor het arrangement is een all-in prijs vastgesteld. Het is nodig om de tocht te boeken via de website van de Ruige Route. Tussen juni en september zijn meerdere vertrekdata beschikbaar.

www.ruigeroutehogeland.nl

Informatie