KNHS

Klassement KNHS-Eventing Cup aangevoerd door Renske Kroeze 26 mei 2010
jm-kroezer-sunnygirl04

ERMELO (KNHS) In het Pinksterweekend is in het Zeeuwse Vrouwenpolder de vierde wedstrijd verreden die meetelt voor de KNHS Eventing Cup 2010. De ranglijst wordt op dit moment aangevoerd door Renske Kroeze met Sunny Girl (Bathmen). Deze combinatie wist vorig jaar de competitie winnend af te sluiten.

Renske Kroeze (foto) gaat nu aan de leiding, maar de strijd is echter nog lang niet gestreden. Voor dit jaar staan er nog 15 wedstrijden op het programma van de competitie die pas in november wordt afgerond.

Achter Kroeze, die 50 punten heeft binnengehaald, staan twee amazones met 47 punten op een gedeelde tweede plaats. Dat zijn Simonne Tuytelaars (Baarle-Nassau) met haar Vindorado en de vooral uit de springpiste bekende Bianca Schoenmakers (Geldrop) met Zazoe, die de smaak van eventing rijden helemaal te pakken heeft. Op een gedeelde vierde plaats staan B-kaderlid bij de Young Riders Justin Maarse (Midden-Beemster) met Cedric en Jasper de Kruijf (Eersel) met Tyfoon.

Leuk en opvallend is ook het aantal jonge ruiters dat meedoet aan de competitie. Veel junioren, young riders en deelnemers van de Rabo Regiotrainingen van de afgelopen maanden hebben al punten binnengesleept. Een positieve ontwikkeling voor de Nederlandse eventingsport.

De volgende wedstrijd die meetelt voor de KNHS-Eventing Cup wordt verreden op 26 en 27 juni in Leidschendam.

Foto: Jacob Melissen

Kijk hier voor de tussenstand van de KNHS-Eventing Cup.