Gemeente Midden-Delfland

Jaarrekening Midden-Delfland 2009 laat zien: Midden-Delfland op koers met uitvoering kernopgaven

Ondanks economische tegenwind heeft de gemeente Midden-Delfland een nagenoeg sluitende jaarrekening 2009 gepresenteerd. In het kader van de toekomstvisie Midden-Delfland(TM) 2025 heeft de gemeente grote stappen gezet bij het verbeteren van het woon- en leefklimaat en het versterken van het open agrarisch cultuurlandschap. Deze stappen passen in de gebiedsvisie van Midden-Delfland als internationale Cittaslow-gemeente.
Het boekjaar 2009 is afgesloten met een klein nadelig resultaat van 80.000 euro. De totale begroting van de gemeente Midden-Delfland bedroeg 50 miljoen euro.

Led-verlichting
Cittaslow zet, evenals de gebiedsvisie, in op bewustzijn op kwaliteitsverbetering, behoud van historische waarden en duurzame versterking van de dorpen. In dat licht heeft Midden-Delfland vorig jaar diverse projecten gesubsidieerd. Daarbij kan worden gedacht aan de kunstijsbaan in Maasland, de aanleg van LED verlichting in de Commandeurspolder, de verlichting van de valbrug in Schipluiden, het Boerolfestival in ât Woudt en de wandelroute âRondje Den Hoornâ. De gemeente heeft vorig jaar verder besloten dat drie kunstgrasvelden voor de plaatselijke voetbalverenigingen mogen worden aangelegd en heeft een startnotitie voor de woonvisie vastgesteld.

Gras voor Glas
De gebiedsvisie Midden-Delfland(TM) 2025 heeft, evenals voorgaande jaren, tot concrete resultaten geleid. Zo is het
Landschapsontwikkelingsperspectief (LOP) vastgesteld en worden oude kassen opgeruimd. Dit laatste gebeurt dankzij forse financiële bijdragen van het ministerie van LNV en de provincie Zuid-Holland. Hierdoor kunnen circa 65 hectare aan verspreid liggende glastuinbouwbedrijven worden gesaneerd. Gras voor Glas is van groot belang voor de verdere versterking van het cultuurlandschap. Â