Gemeente Hoorn

Meisjes Dynamis Cruyff Courts Kampioen van Nederland

Op zaterdag 22 mei is het meisjesteam van Dynamis Cruyff Courts Kampioen van Nederland geworden. Net als de jongens van de Bernardus van Bockxmeerschool speelden zijn op het voorplein van het Olympisch Stadion in Amsterdam de landelijke finale van het Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 toernooi. Het jongensteam uit Hoorn werd tweede van Nederland.

Dynamis landskampioen Voor het derde jaar op rij wordt het landelijke school- en straatvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes van groep 7 en 8 van de basisschool gehouden. In de editie 2009 2010 hebben meer dan 1000 teams om de felbegeerde landstitel gestreden.

Voorrondes en regiofinale De jongens van de Bernardus van Bockxmeerschool en de meisjes van de Dynamis hebben een lange weg afgelegd om zich te plaatsen voor deze landelijke finale. In januari en februari werden de door het Sportopbouwwerk georganiseerde Hoornse voorrondes en de Hoornse stadsfinale op de beide Cruyff Courts in Hoorn gewonnen. Vervolgens wisten beiden teams in april de regiofinale in Alkmaar te winnen en plaatsten zich daarmee voor de landelijke finale in Amsterdam.

Landelijke finale De jongens van de Bernardus van Bockxmeerschool speelden in de finale tegen De Zonnewijzer uit Amersfoort. Helaas verloren de Hoornse jongens deze wedstrijd met 2-0. Hiermee zijn ze tweede van Nederland geworden. De meisjes van de Dynamis speelden tegen de Rosa Boekdrukker school uit Amsterdam. Na een bloedstollende wedstrijd, moesten penaltys de beslissing brengen. Uiteindelijk wisten de meisjes van de Dynamis te winnen. Zij mogen zich kronen tot landelijke kampioen bij de meisjes van de Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6. De winnaars gaan 25 juni 2010 een heuse Cruyff Court Interland spelen op het Cruyff Court Dennis Bergkamp in Londen.