Gemeente Hoorn

Acties Bureau Stadstoezicht week 21

Bureau Stadstoezicht heeft in samenwerking met de politie, woningcorporatie IntermarisHoeksteen en diverse nutsbedrijven opgetreden tijdens een henneprooidag. Samen rolden zij vijf hennepplantages op. De gemeente gaat de kosten van de ruimingen verhalen op de daders. Ongeval De inspecteurs van Bureau Stadstoezicht hebben hulp verleend bij een ongeval waarbij een dame op een scooter van achteren was aangereden. Ook hielpen zij een mevrouw die was gevallen op de Noorderveemarkt. Op verzoek van het ambulance personeel hebben de inspecteurs Stadstoezicht de mevrouw thuis gebracht.

Parkeren Bureau Stadstoezicht heeft gecontroleerd op het creëren van eigen parkeerplaatsen. Het gaat hier om het plaatsen van uitneembare palen of het maken van een plek in de voor- of achtertuin. Dit mag niet zonder vergunning.

Snelheidscontrole Bureau Stadstoezicht heeft een snelheidscontrole op het binnenwater van de gemeente georganiseerd. Hier geldt een maximale snelheid van 6 kilometer per uur. Er werd één waarschuwing uitgedeeld.

Nieuwe regels winkeluitstallingen Vanaf 1 januari 2010 is de Algemene Plaatselijke Verordening aangepast. Het doel is om de regeldruk voor ondernemers te beperken. Dit heeft gevolgen voor de regels over het buiten plaatsen van winkeluitstallingen, waaronder reclameborden. Tot 1 januari 2010 moesten winkeliers een aanvraag indienen voor een winkeluitstalling. Voldeed de winkelier aan de voorwaarden, dan kreeg deze een ontheffing. Na 1 januari 2010 is een melding voldoende. Als de winkelier aan de voorwaarden voldoet, dan krijgt deze toestemming.

In de ontheffing of toestemming staan de voorschriften hoe winkeluitstallingen buiten mogen staan. De winkeluitstallingen mogen alleen in de uitstallingenstrook staan. In een aantal winkelstraten is deze te herkennen aan de in de lengterichting geplaatste tegels in de bestrating. De regels zijn er om het aanzien van de binnenstad te waarborgen. Ook zijn de regels er om hinder voor het (voetgangers)verkeer te vermijden.

De komende tijd zullen de toezichthouders nauwlettend controleren of alle winkeluitstallingen en reclameborden correct geplaatst zijn. Als uw winkeluitstalling of reclamebord nog niet op de juiste manier buiten geplaatst is, is het verstandig dat vanaf nu wel te doen. Bij het overtreden van de voorschriften voor het buiten plaatsen van uitstallingen riskeren de winkeliers een boete.