Gemeente Dongen

Wat leeft er volgens u in Dongen?

Publicatiedatum: 26-5-2010

In april presenteerde het nieuwe college van burgemeester en wethouders op het Looiersplein het coalitieakkoord 2010-2014 aan de Dongense bevolking. Daarin staan de wensen op hoofdlijnen. Het college wil graag van de raad en de inwoners horen wat hun gedachten en ideeën zijn, zodat we samen zo goed mogelijk aan de toekomst van Dongen kunnen werken, aldus Bas Evegaars, wethouder Inwonerparticipatie. Binnenkort geven de collegeleden estafettestokjes door met de centrale vraag: Wat leeft er volgens u in Dongen?

Het college wil voor de zomervakantie het coalitieakkoord met de raad en de inwoners van Dongen verder uitwerken. Daarbij worden zoveel mogelijk doelgroepen betrokken: van ondernemers tot sporters en van scholieren tot verenigingen. Alle kernen van de gemeente worden aangedaan.

Hoe?
Er worden estafettestokjes gemaakt in de vorm van een koker. In de koker zit informatie, zoals het coalitieakkoord en de spelregels. Ieder lid van het college geeft een estafettestokje door aan een vertegenwoordiger van een doelgroep. Die geeft op zijn/haar beurt het stokje door. De gemeente Dongen verzamelt alle informatie en koppelt de uitkomsten terug.

Centrale vraag
Degene die het stokje krijgt, geeft antwoord op de vraag: Wat leeft er volgens u in Dongen?
Wethouder Bas Evegaars: We staan open voor ideeën en opvattingen. Draagt het coalitieakkoord bij aan een goed woon-, werk- en leefklimaat? Via het estafettestokje kun je op een zelfgekozen moment reageren. We zullen de stokjes kris kras door Dongen volgen.

Puzzel
De wethouder trekt een vergelijking met het leggen van een puzzel: We gaan nu eerst aan de slag met de hoekstenen, met het coalitieakkoord 2010-2014. Daarna gaan we de estafettestokjes inzetten voor verdieping. Je kunt ook één bepaald onderwerp centraal stellen en dat voorleggen aan verschillende doelgoepen. Zo kun je de zijkanten en de puzzelstukjes binnenin leggen en wordt het beeld Wat leeft er in Dongen steeds duidelijker.