Politie Hollands Midden

Voorschoten - Gewapende overval bij Albert Heijn

Voorschoten, 26-05-2010 o De Albert Heijn aan de Wijngaardenlaan is woensdag 26 mei even na 07.30 uur overvallen. Twee mannen bedreigden het aanwezige personeel met een vuurwapen en bonden hen vast.

Een automobilist die langs de winkel reed zag dat een persoon de winkel in werd geduwd en vond dit verdacht waarna hij de politie belde. De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse. Op het moment dat de verdachten de agenten zagen werd de deur van de supermarkt dichtgegooid en zagen ze kans er vandoor te gaan. De mannen vluchtten langs het spoor richting Leiden waar ze korte tijd later werden aangehouden. De politie loste waarschuwingsschoten.

Het geschrokken personeel is nadat de overvallers op de vlucht sloegen naar een nabij gelegen tankstation gerend. Voor een personeelslid die in shock was werd een ambulance ter plaatse gevraagd. Naast de agenten werd ook assistentie vanuit de lucht verleend door een helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten. Politiehondengeleiders die onderweg waren naar een training werden ook direct ingezet.