Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 18 mei 2010

Subsidie
Het college van burgemeester en wethouders heeft de subsidie voor de restauratie van het gemeentelijke monument Zoggelsestraat 57 in Heesch definitief vastgesteld op EUR 11.345,-.

Evaluatie Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de gemeenteraad op 8 juli 2010 te adviseren kennis te nemen van de evaluatie van het Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf. Ook adviseert het college de raad om de deelname van de gemeente Bernheze aan het Regionaal Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf verder voort te zetten. Het voorstel wordt op 23 juni 2010 in de Raadscommissie Bestuur en Strategie besproken.

13e serie wijzigingen van de Bouwverordening Bernheze 2007 Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor de Bouwverordening Bernheze 2007 vast te stellen. In het voorstel wordt de bestaande gemeentelijke bouwverordening aangepast aan de 13e serie wijzigingen van de Modelbouwverordening van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

Ontsluiting Regionaal Bedrijventerrein Heesch-west Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor het beoogde Regionaal Bedrijventerrein Heesch-west te ontsluiten door een parallelweg in zowel westelijke (via Rekken naar aansluiting Nuland) als oostelijke (via Bosschebaan naar aansluiting Cereslaan) richting.

Fietsstraat entree Nistelrode
Het college van burgemeester en wethouders stemt in met het beschikbaar stellen van de benodigde middelen voor het aanleggen van de fietsstraat ter hoogte van de nieuwe brandweerkazerne/gemeentewerf in Nistelrode. Het college gaat de gemeenteraad voorstellen om dit project op te nemen in de uitvoeringsprogramma's van LEF 2010 (loop- en fietsrouteplan) en VCP Kernen (verkeerscirculatieplannen).

Samenwerking As-50 (Oss, Uden en Veghel) en regionale samenwerking Noordoost Brabant
De gemeente Bernheze werkt op diverse terreinen samen met andere gemeenten. Met de aanleg van de nieuwe A-50 zijn de gemeenten Oss, Uden, Veghel en Bernheze `dichter bij elkaar' komen te liggen. De gemeenten Oss, Uden en Veghel hebben in maart 2010 een samenwerkingsconvenant As-50 afgesloten. De As-50 is een samenwerking waarin deze gemeenten hun gezamenlijke ambities vorm geven ter versterking van de ruimte, economie en leefkwaliteit van de regio. Het college van burgemeester en wethouders Bernheze stelt de gemeenteraad voor om als volwaardig partner aan te sluiten bij de samenwerking tussen deze gemeenten.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35