Gemeente Haaren


Sancta Monica: een drukte van jewelste

Open Dag Sancta Monica: een drukte van jewelste

Open dag Sancta Monica

Zondag 16 mei was het bij klooster Sancta Monica in Esch een drukte van jewelste.

Cornelis Huygens Projectontwikkeling ontwikkelt in samenwerking met Woonwijze en de gemeente Haaren in en bij het klooster 44 woningen voor starters. Nu de verkoop is gestart, opende het klooster nog één keer de deuren, voordat de verbouwing start.

Geïnteresseerde kopers, maar ook alle andere belangstellenden waren van harte welkom om een kijkje te nemen in en rondom het klooster. En daar werd volop gebruik van gemaakt. Naar schatting waren er ruim 400 bezoekers, waaronder enkele Witte Zusters van Afrika die tot 5 jaar terug in het klooster woonden. Het overgrote deel van de bezoekers is echter serieus geïnteresseerd in het kopen van een woning op deze bijzondere locatie.

In het klooster waren alle betrokken partijen aanwezig om vragen van geïnteresseerden te beantwoorden. Sommigen hadden al een duidelijke voorkeur voor een woning en stelden hele gerichte vragen, terwijl anderen deze dag gebruikten om zich goed te oriënteren op alle mogelijkheden. Want waar de één de voorkeur heeft voor de karakteristieke appartementen in het bestaande klooster, woont de ander liever in één van de nieuwbouwwoningen in de tuin. De geïnteresseerde starters waren stuk voor stuk enthousiast en gingen met veel informatie en indrukken naar huis, benieuwd of zij hier komen te wonen.

Iedereen die de open dag gemist heeft, maar wel graag in aanmerking komt voor één van de woningen, heeft tot en met 26 mei 2010 de mogelijkheid om zich bij de gemeente Haaren en bij Rücker Raaijmakers Makelaardij in te schrijven voor de woningen. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op www.sanctamonica.nl.