Gemeente Haaren


Publicaties komplan Biezenmortel 2008 t/m 2009

Publicaties komplan Biezenmortel 2008 t/m 2009

publicatie 20 augustus 2008

Eindverslag inspraak plan "Kom Biezenmortel"

In hun vergadering van 5 augustus 2008 hebben burgemeester en wethouders het eindverslag vastgesteld van de gehouden inspraakprocedure ten aanzien van het voorontwerpbestemmingsplan "Kom Biezenmortel". Het eindverslag ligt voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis bij de frontoffice van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Ontwerpbestemmingsplan "Kom Biezenmortel"

Burgemeester en wethouders maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan "Kom Biezenmortel".

Het plan dat alle op dit moment nog geldende bestemmingsplannen voor de bebouwde kom van Biezenmortel vervangt, ligt met ingang van 21 augustus 2008 gedurende zes weken ter inzage. Iedereen kan het ontwerpplan inzien in de hal van het gemeentehuis (op werkdagen van 9.00 - 12.00 uur en op donderdag tevens van 15.00 - 19.00 uur). Daarnaast is het plan te vinden op deze website.

Tot en met 1 oktober 2008 kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpplan naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 44, 5076 ZG Haaren. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit deze betrekking heeft. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen dient een afspraak te worden gemaakt via telefoonnummer 0411 - 627260. Van de mondelinge zienswijzen wordt een bondig verslag

Publicatie 20 augustus 2008

Voornemen verlenen vrijstelling artikel 19, lid 2 WRO

Burgemeester en wethouders van Haaren hebben het voornemen vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan "Kom Biezenmortel, eerste uitwerking" voor het bouwen van 5 aanééngesloten woningen aan de Vriesdonk (Slijkhoef) in Biezenmortel kadastraal bekend, gemeente Haaren, dorp Biezenmortel, sectie G nummer 1068 (gedeeltelijk). Het betreft hier vrijstelling op grond van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO). Op grond van het geldende bestemmingsplan mogen maximaal 3 woningen aanééngesloten worden gebouwd.

De procedures 1 en 2 zijn van toepassing. Het
ontwerpvrijstellingsbesluit in het kader van de WRO ligt samen met het verzoek en de ruimtelijke onderbouwing van het project, met ingang van 24 juli 2008 tot en met 17 september 2008 gedurende acht weken ter inzage. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen dient een afspraak te worden gemaakt via telefoonnummer 0411 - 627260. Van de mondelinge zienswijzen wordt een bondig verslag gemaakt.

Publicatie Januari 2008

Komplan Biezenmortel

Binnen de gemeente Haaren vindt er een actualisering plaats van bestaande bestemmingsplannen zowel voor de komplannen als voor het bestemmingsplan buitengebied. De komplannen bestaan nu nog uit een lappendeken van losse bestemmingsplannen. Het doel van de actualisering is om alle losse bestemmingsplannen te actualiseren en hier één bestemmingsplan per dorp van te maken.

Als eerste van de vier dorpen is de bebouwde kom van Esch ter hand genomen. Nu is het de beurt aan de bebouwde kom van Biezenmortel. De actualisering begint met een gebiedsinventarisatie. Deze heeft de voorbije maanden vanaf de openbare weg plaats gevonden. De resultaten van de gebiedsinventarisatie zijn samen met andere gegevens uit de bestaande bestemmingsplannen, verwerkt tot een voorontwerpplan.

Er is een zorgvuldige inventarisatie gemaakt van het plangebied, waarbij de verkregen rechten op basis van de nu nog geldende bestemmingsplannen veilig gesteld zijn. Ondanks deze zorgvuldigheid is het niet uit te sluiten dat er toch onjuistheden in het plan zijn geslopen.

De bedoeling is uiteraard om deze onjuistheden,er zoveel mogelijk uit te filteren voordat het plan wordt vastgesteld. Het nieuwe Komplan vormt immers de komende 10 jaar de leidraad waaraan bouwaanvragen worden getoetst. Het is dus ook voor u als inwoner van groot belang dat de bestaande situatie en de verkregen rechten op grond van de nu nog geldende bestemmingsplannen op een juiste wijze zijn verwerkt in het voorontwerpplan.

Zoals vermeld zijn de werkzaamheden om te komen tot één (nieuw) komplan voor de hele bebouwde kom van Biezenmortel nu zover gevorderd, dat het plan kan worden vrij gegeven voor de inspraak en in het kader van het wettelijk voorgeschreven vooroverleg kan worden toegezonden aan de daarvoor in aanmerking komende instanties.

Nadrukkelijk wordt opgemerkt dat het nieuwe Komplan Biezenmortel een beheersplan zal zijn en géén ontwikkelplan. Alleen die ontwikkelingen die al akkoord zijn bevonden, zoals bijvoorbeeld het plan Slijkhoef, zijn daarom in het voorontwerpplan opgenomen. Voor andere eventueel voorgestane ontwikkelingen blijft de zelfstandige project procedure (ZPP) of een partiële herziening van het bestemmingsplan de aangewezen weg.

Inspraakavond komplan Biezenmortel

Bij inspraak kunnen mensen op een informele manier reageren op een plan. De inspraak vormt de uitgelezen mogelijkheid voor zowel de gemeente als voor u als direct belanghebbende om eventuele onvolkomenheden in het voorontwerpplan te achterhalen en alsnog recht te zetten. Ook is het mogelijk om in het plan met redelijke wensen van ondergeschikt planologisch belang die bij bewoners leven rekening te houden. Door overleg vooraf kunnen reacties in de formele procedure voorkomen worden. Vandaar dat wij alle bewoners van de bebouwde kom van Biezenmortel nadrukkelijk van harte uitnodigen van de geboden inspraakmogelijkheid gebruik te maken.

De inspraakprocedure ziet er als volgt uit:

Het voorontwerpbestemmingsplan "Kom Biezenmortel" ligt van 3 januari tot en met 14 februari 2008 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. Op dinsdag 22 januari a.s. wordt in Gemeenschapshuis De Vorselaar een inspraakavond gehouden. De inspraakbijeenkomst begint om 20.00 uur. Na een korte toelichting van de kant van de gemeente wordt er aansluitend de gelegenheid geboden om mondeling in te spreken op de plannen. Gedurende de termijn van ter inzage legging van het voorontwerpplan kunnen ingezetenen en belanghebbenden schriftelijk een inspraakreactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 44, 5076 ZG Haaren.