Gemeente Sneek


ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Met het voorjaar en dus mooi weer voor de deur is er goed nieuws voor de kinderen en hun ouders in de Sneker Noord-Oosthoek. In hun speeltuin staat een prachtig nieuw onderkomen, waar ze onder meer limonade en een ijsje kunnen kopen. Maatschappelijk betrokken ondernemen bleek hier de succesformule: samenwerking tussen bedrijven en de door vrijwilligers gerunde speeltuinvereniging. Om partijen hiervoor bij elkaar te brengen, worden onder meer de `Sneker Beursvloeren' georganiseerd. Hier worden vraag en aanbod van maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar gekoppeld. Zo'n beursvloer bracht in september 2008 de bal aan het rollen voor speeltuinvereniging Noord-Oosthoek.

Winst voor iedereen

Met hun medewerking aan dergelijke projecten doen commerciële bedrijven iets terug voor de samenleving. "Onze ervaring is dat ze dat met plezier doen. Naast het plezier dat veel bedrijven aan zo'n project beleven, doen ze er ook hun voordeel mee. Want het levert altijd nieuwe contacten op en daarmee mogelijke toekomstige opdrachten. Maatschappelijk betrokken ondernemen levert dus voor iedereen winst op. De Stipepunten in zuidwest Fryslân kunnen adviseren over maatschappelijk betrokken ondernemen en organiseren samenwerkingprojecten. Meer informatie is te vinden op http://www.stipepunt.nl/ of http://www.mbofryslan.nl/.

De laatste website is net als de Beursvloer Maatschappelijk Ondernemen het resultaat van samenwerking tussen Timpaan Welzijn, de Vereniging voor Handel en Industrie Sneek e.o., vrijwilligerscentrales waaronder Stipepunt Zuidwest Friesland, maatschappelijke organisaties, bedrijven en Partoer CMO Fryslân.