Politie Haaglanden

Persberichten 25 mei

Haaglanden, 26-05-2010

Onderzoek brandstichting politiebureau
Den Haag De politie is op zoek naar de dader(s) van brandstichting bij politiebureau Beresteinlaan op maandagavond 24 mei. Rond 23.00 uur werd een brandend voorwerp tegen de gevel van het politiebureau gegooid. Hoewel het vuur vrijwel direct vanzelf weer doofde, raakten de gevel en een politieauto lichtbeschadigd. Er raakte niemand gewond. Politieagenten gingen direct in de omgeving op zoek naar de dader(s), maar troffen niemand meer aan. De technische recherche deed eveneens direct onderzoek en stelde sporen veilig. Dinsdag 25 mei wordt een buurtonderzoek gedaan. De recherche is tevens op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben van de brandstichting of anderzijds informatie over de dader(s) hebben, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Beresteinlaan, op telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan met M, op 0800-7000.

Boze automobilist slaat ruitje in
Den Haag Een 49-jarige automobilist (zonder vaste woon-en verblijfplaats) werd maandag 24 mei rond 10.30 uur erg boos op een 32-jarige Haagse automobiliste. De vrouw had de man met een handgebaar te kennen gegeven dat ze zijn inhaalmanoeuvre op de Soestdijksekade asociaal vond. De automobilist vond dit onacceptabel en bracht zijn auto tot stilstand voor die van de vrouw. Vervolgens trapte hij de ruit van haar portier in en gaf nog een paar stevige trappen tegen de deur. Door het rondvliegende glas liep de vrouw een snijwond in haar kin op. De agressieve automobilist is aangehouden.

Verkeersregelaar aangereden
Den Haag Een 25-jarige Haagse automobilist is maandag 24 mei rond 19.45 uur aangehouden voor zware mishandeling. De bestuurder had eerder die avond het stopteken van een verkeersregelaar genegeerd. De verkeersregelaar stond op de kruising van de Kapitein de Rijkstraat met de Westduinweg. De automobilist wilde de Kapitein de Rijkstraat inrijden. De verkeersregelaar gaf hem tot drie keer toe een stopteken, maar de bestuurder negeerde dit. De verkeersregelaar probeerde de doorgang nog te blokkeren, maar tevergeefs. Hij werd aangereden door de automobilist. De automobilist is aangehouden. De politie zoekt getuigen. Bellen kan via 0900-8844.

Man aangehouden na rijden onder invloed
Rijswijk Politieagenten hielden maandag 24 mei om 19.50 uur op de Steenvoordelaan een 45-jarige man uit Rijswijk en een 34-jarige Rotterdammer aan. Agenten hadden een signalement doorgekregen en een beschrijving van een auto waarin twee mannen zouden moeten zitten. Deze mannen zouden kort daarvoor iemand bedreigd hebben. De twee hadden zich tevens uitgegeven voor politieagenten van Haaglanden. Kort daarna zagen agenten twee mannen rijden in een auto, die aan het signalement voldeed. Het bleek om de mannen te gaan, die de bedreiging hadden geuit. Tijdens de controle bleek de bestuurder eveneens te hebben gedronken en moest hij een blaastest afleggen. Hierna werden beide mannen aangehouden en meegenomen naar een politiebureau voor verder onderzoek.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
Den Hoorn Een 18-jarige bestuurder van een auto moest na een snelheidscontrole op 24 mei op de A4 zijn rijbewijs inleveren. De man reed met zijn auto 191 km/u; na correctie bleef daar 185 km van over. Ter plaatse mocht er maximaal 100 km worden gereden. Hij overschreed dus deze snelheid met 85 km. Hij krijgt hiervoor een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Auto tegen gevel
Delft - Een 18-jarige jongeman uit Delft reed maandag 24 mei om 09.25 uur met zijn auto tegen de voordeur van een woning aan de Witmolen. Een 20-jarige vriend (en eigenaar van de auto) van hem uit Delfgauw had de auto achteruit ingeparkeerd in een parkeervak voor de woning. De Delftenaar verklaarde later dat hij de radio wilde aandoen en daarom de sleutel in het contact omdraaide. Daarop merkte hij dat de auto startte en achteruit begon te rijden. Kennelijk stond de versnelling van de automaat nog in de achteruit. De auto reed tegen de voordeur en kozijn van de woning en veroorzaakte daardoor aanzienlijke schade. De agenten namen de Delftenaar mee naar het bureau, waar hij zijn verklaring aflegde. De bewoner zal beide mannen aansprakelijk stellen voor de schade.

Automobilist ziet bromfietsster niet
Delft - Een 27-jarige man uit Rijswijk reed maandag 24 mei om 15.00 uur op de Brasserskade een 27-jarige vrouw uit Den Hoorn aan. Hij kwam in zijn auto een uitrit uit, maar zag door de geparkeerde auto's de bromfietsster over het hoofd die over het bromfietspad in de richting van Delft reed. De vrouw uit Den Hoorn ging voor controle met de ambulance naar het ziekenhuis en daar bleken haar verwondingen mee te vallen. Beide partijen regelen de schade onderling via de verzekering.

Winkeldief aangehouden
Zoetermeer - Op de Olof Palmelaan hielden politieagenten maandagmiddag 24 mei een 29-jarige man aan voor winkeldiefstal met geweld. Toen een beveiligingsmedewerker hem rond 12.55 uur wilde aanhouden, probeerde de man te ontkomen. Bij de achtervolging die hierop volgde, sneuvelden een gasfles van de gebakskraam (die voor de winkel stond) en liep de auto van een klant schade op. Ook duwde de man de beveiliger, die hierdoor ten val kwam. Desondanks kon hij niet ontkomen: de Rotterdammer werd aangehouden. De beveiliger meldde zich met onbekend letsel bij de eerste hulp.