Politie Gelderland-Midden

Paarden op hol op Amsterdamseweg tussen Arnhem en Ede
Publicatiedatum: 26-5-2010 13:44:30

ARNHEM/EDE - Een zevental op hol geslagen paarden heeft vanochtend, woensdag 26 mei, voor consternatie gezorgd tussen Arnhem en Ede. Twee amazones waren bij het incident gewond geraakt en zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Een groepje ruiters reed rond kwart over elf over de Ginkelse Heide bij Ede toen de paarden schrokken van een overstekend ree. Als gevolg daarvan werden alle ruiters afgeworpen en gingen de paarden er in volle galop vandoor. Via de bossen kwamen ze kennelijk terecht op de Rijksweg N224, waarna ze nog steeds in galop op de Amsterdamseweg richting Arnhem gingen en daarbij op de verkeerde weghelft terecht kwamen.

Tientallen meldingen
Bij de politiemeldkamer kwamen in korte tijd een tiental meldingen binnen van verontruste passenten die de galopperende paarden op zich af zagen komen. Ter hoogte van de Dreijenseweg bij Oosterbeek wisten agenten en omstanders de paarden te vangen, waarna ze met behulp van de politie een wei zijn ingedreven en later aan de eigenaar konden worden overgedragen. Een van de paarden was in de vlucht gewond geraakt en moest door een veearts worden behandeld. Voor zover bekend was er verder geen schade ontstaan. Bij het incident werden zes politieauto's en een jachtopzichter ingezet. Ook de verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten verleende hulp.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---