Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 26-05-2010

Beschonken automobilist verdacht van poging tot doodslag

TILBURG: Een 30-jarige inwoner van Tilburg is maandagmiddag 25 mei gearresteerd. Hij had zich in de nacht van zaterdag op zondag bij een alcoholcontrole aan zijn aanhouding ontrokken en was sindsdien voortvluchtig. De Tilburger wordt verdacht van poging tot doodslag op een Tilburgse politieagent.

Op zaterdag 22 mei 2010 om 05.30 uur moest de verdachte verplicht meewerken aan een blaastest op de Wilgenstraat. Het rijgedrag van de automobilist was aanleiding voor de alcoholcontrole. Het apparaat gaf aan dat er alcohol in het spel was en de automobilist kreeg te horen dat hij gearresteerd was. De man was het daar niet mee eens en wilde wegrijden. Toen de agent via het portierraam probeerde om de sleutel uit het contact van de auto te halen, gaf de automobilist gas. De agent werd zodoende, half in de auto hangend, meegetrokken. Na enige meters duwde de verdachte al rijdend de agent uit het raam. De politieman belandde op het wegdek. Door de val liep de agent schaafwonden op aan zijn rechter onderarm, rechter scheenbeen en rechterknie. Zijn rechteronderarm raakte daarbij verrekt. De verdachte zag kans om te ontkomen door met hoge snelheid weg te rijden en hield zich sindsdien schuil voor de politie. In de wetenschap dat hij gezocht werd, besloot de man zich maandagmiddag te melden in het politiebureau aan de Ringbaan-Zuid. Hij werd alsnog gearresteerd en is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.
De agent (23) heeft aangifte gedaan van de gebeurtenissen. Hij heeft last van een pijnlijke arm en pijnlijk onderbeen maar is desondanks gewoon aan het werk.

Tefefoondief ingerekend

TILBURG: Een 42-jarige Tilburger raakte dinsdagavond 25 mei 2010 op een brutale manier een mobiele telefoon kwijt. De man handelt in gsm's en had om 20.30 uur een afspraak met een aspirant-koper. Die vond de prijs te duur en het kwam niet tot een deal. Even later werd de verkoper op de Hart van Brabantlaan aangesproken door vier jongens die ook wel interesse hadden in een mobiele telefoon. Bij het testmoment renden ze hard weg, waarbij ze twee telefoons meenamen zonder af te rekenen. Het slachtoffer waarschuwde toevallig passerende agenten. Die slaagden erin om een van de dader te achterhalen en in te rekenen. De auto die de jongens achterlieten werd door de politie in beslag genomen. De 17-jarige jongen werd in het politiebureau ingesloten. De politie hoopt via hem ook de anderen te kunnen achterhalen.

Ex-vriend slaat ex-vriendin in elkaar

TILBURG: De politie moest dinsdagmiddag 25 april 2010 in actie komen bij huiselijk geweld in Waalwijk. Rond 16.00 uur kwam er een melding binnen over een hevige ruzie in de wijk Korvel. Agenten gingen meteen ter plaatse en constateerden dat een vrouw flink gewond was aan haar hoofd. Ze bloedde uit haar oor en had een blauw oog opgelopen. Omdat de 40-jarige vrouw meteen naar het ziekenhuis moest voor medische behandeling deed ze in korte bewoordingen. De 30-jarige ex-vriend (uit Dordrecht) werd kort daarna aangehouden op het NS-station in Tilburg. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. verhoord.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke
(relationele) kring wordt gepleegd. Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere
hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 26-05-2010 13:58 | © Regio Midden en West Brabant |