Vodafone biedt extra zekerheid voor kritische mobiele diensten

26/05/2010 14:12

Vodafone Libertel NV

Virtueel roamen bij tijdelijk verminderde dekking of storing

26 mei 2010 - Als eerste Nederlandse operator introduceert Vodafone Nederland Virtual National Roaming (VNR), een noodservice voor grootzakelijke klanten die voor cruciale diensten sterk afhankelijk zijn van mobiele communicatie. Met VNR kunnen klanten gebruik maken van andere mobiele netwerken mocht het Vodafone netwerk tijdelijk of lokaal niet beschikbaar zijn. Hiermee blijven cruciale diensten beschikbaar en medewerkers bereikbaar.

Dit maakte Jeroen Hoencamp, Directeur Zakelijke Markt bij Vodafone Nederland, vandaag bekend tijdens de jaarlijkse BTG-dagen waar hij sprak over Vodafone's initiatieven om netwerkkwaliteit en kwaliteitservaring verder te verbeteren. Hij benadrukte dat Vodafone een uitstekend netwerk heeft maar ook voortdurend werkt aan verbetering van de stabiliteit, omdat de samenleving als geheel steeds afhankelijker wordt van mobiele communicatie. Tegelijkertijd realiseert Vodafone zich dat tijdelijke uitval door onvoorziene omstandigheden nooit 100 procent is uit te sluiten. Daarom biedt Vodafone klanten die daar het meest gevoelig voor zijn een extra backup met deze nieuwe dienst.

Klanten die gebruik maken van de VNR service krijgen een Sim-kaart waar op een Nederlands en een internationaal Vodafone abonnement actief zijn. Bij tijdelijk verminderde dekking of incidenteel netwerkuitval kunnen gebruikers handmatig of automatisch overschakelen op hun internationale abonnement. Hiermee is mogelijk om te bellen, gebeld te worden en Sms-jes te ontvangen via een alternatief Nederlands mobiel netwerk als dat op dat moment en op die plaats wel beschikbaar is.

Jeroen Hoencamp, Directeur Zakelijke Markt: "Onze samenleving is in grote mate afhankelijk van mobiele telefonie, waardoor de gevolgen van een technische storing groot kunnen zijn. Wij monitoren ons netwerk continu en doen er alles aan om de kwaliteitservaring voortdurend te verbeteren. Tegelijkertijd blijft telecom zeer complexe techniek en zijn storingen nooit 100 procent te voorkomen. Voor organisaties die hier op voorbereid willen zijn omdat permanente beschikbaarheid cruciaal is voor het type dienst dat ze leveren, biedt Virtual National Roaming extra zekerheid."

VNR is beperkt beschikbaar en bedoeld als extra zekerheid voor grootzakelijke klanten, zoals bedrijven en instellingen die voor cruciale diensten sterk afhankelijk zijn van mobiele communicatie.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Over Vodafone Libertel B.V.:

Vodafone is een van de grootste mobiele communicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van Vodafone Group, het grootste internationale mobiele telecommunicatiebedrijf ter wereld, met deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 31 landen, verspreid over 5 continenten alsmede partnernetwerken in circa 40 landen wereldwijd. Per 31 maart 2010 heeft Vodafone proportioneel ruim 340 miljoen klanten wereldwijd. Voor meer informatie, ga naar www.vodafone.com.





http://www.vodafone.nl