Senternovem

26-05-2010 |

Inspirerende ervaringen energietransitie gebundeld

'Tekens van Transitie'

Op woensdag 19 mei is het boek 'Tekens van Transitie' officieel door Bart Jan Krouwel gepresenteerd. Het boek bevat veertien inspirerende ervaringen met verduurzaming van de energiehuishouding die duidelijk maken dat er voortgang zit in energietransitie.

Maar gaat het snel genoeg? Krouwel constateert dat er dankzij het beleid van het vorige kabinet op het gebied van energietransitie een versnelling is opgetreden. Die versnelling is echter nog niet groot genoeg is om het doel van een duurzame energiehuishouding in Nederland in 2050 te halen. Zowel de overheid als de markt zullen hun schouders er daarom nog steviger onder moeten zetten. "De overheid moet daarvoor de spelregels opstellen. Bijvoorbeeld als het gaat om het regelen van voorrang van duurzame elektriciteit op de markt. Nu is die voorrang al op het stroomnet geregeld, maar wat je eigenlijk wilt is dat er een soort `bijmengverplichting' komt voor groene stroom."

Het boek Tekens van Transitie is een uitgave van EnergieTransitie. Elk van de zeven EnergieTransitie-platforms is met twee icoonprojecten in het inspirerende boek vertegenwoordigd.

Contact

Downloads

Tekens van Transitie - mei 2010 Wijzigingsdatum |

26-05-2010