Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 26 mei

Alkmaar, 26-05-2010 o 15.00 uur

Verdachte asfalteerders weer actief

Waarland, dinsdag 25 mei

De politie waarschuwt voor een groep Ieren die asfalteerwerkzaamheden aanbieden voor weinig geld. Dinsdag werd een 51-jarige man uit Waarland de dupe van de praktijken van deze Ieren. Zij zouden op het oprijpad van de man asfalt aanbrengen. Toen de klus klaar was bleek dat er geen asfalt aan was gelegd, maar dat er een vloeibare teerlaag was aangebracht met daaroverheen grijs split. De 51-jarige man vond dat hij was opgelicht, maar was wel een mondelinge overeenkomst met de Ieren aangegaan waardoor hij toch moest betalen.

De politie waarschuwt tegen dit soort praktijken en adviseert om met erkende ondernemers in zee te gaan na een offerte en een kwaliteitsgarantie.

Agent Verkeershandhavingsteam bedreigd en beledigd

Anna Paulowna, woensdag 26 mei

Een 54-jarige automobilist uit Wieringerwaard werd woensdagochtend rond 08.00 uur aangehouden. Een agent van het Verkeershandvingsteam was met een radarauto met een verkeerscontrole bezig op de Kerkweg. Er stopte een auto voor het radarvoertuig en de bestuurder hiervan stapte uit. Hij begon de agent te filmen en riep tegen hem dat hij een eikel was en bezig was met NSB-praktijken. De agent stapte uit en ging voor de auto van de man staan, waarna de bestuurder weer instapte en langzaam op de agent af reed. Hij ging weg en kon bij de ingang van het marineterrein in Den Helder worden aangehouden door de politie voor bedreiging, belediging en het beletten van ambtshandelingen.

Huiselijk geweld

Grootebroek, woensdag 26 mei

Een 19-jarige man uit Grootebroek werd woensdagochtend rond 11.45 uur aangehouden in zijn woning voor huiselijk geweld. De man had ruzie met zijn vrouw en sloeg haar. Een getuige had de politie gebeld. Agenten troffen de man en vrouw aan in de slaapkamer. De man werd aangehouden voor huiselijk geweld en overgebracht naar het politiebureau.

Snelheidscontrole 50 km weg

Den Helder, dinsdag 25 mei

Op de Zanddijk werd dinsdagochtend tussen 07.00 tot 09.30 uur gecontroleerd op snelheid. In totaal passeerden 423 bestuurders de controle. Er werden 79 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/u. Op deze weg is een maximum snelheid van 50 km/u toegestaan.

Hensbroek, dinsdag 25 mei

Op de Dorpsweg werd dinsdagmiddag van 16.00 tot 19.00 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 992 bestuurders passerende besuurders waren er 175 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/u. Op deze weg is 50 km/u toegestaan.

Heerhugowaard, dinsdag 25 mei

Op de Middenweg werd dinsdagavond van 20.00 tot 21.15 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 217 passerende bestuurders reden er 33 te hard. Op deze weg is 50 km/u toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u.

Drankrijder

Venhuizen, woensdag 26 mei

Een 45-jarige automobilist uit Wijdenes werd woensdagochtend rond 01.15 uur aangehouden op de Kerkweg. De man bleek teveel gedronken te hebben en blies 845 ug/l. Dit is bijna viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l. De automobilist raakte zijn rijbewijs dus kwijt.

Aanhouding voor vernieling raam

De Koog, woensdag 26 mei

Een 23-jarige man werd woensdagochtend rond 05.15 uur aangehouden op de Pontweg. De politie had een melding gekregen dat bij een appartementencomplex een man voor de deur zou staan en de bewoners bedreigde. Agenten kwamen ter plaatse en zagen een man lopen. Hij bleek sterk onder invloed van alcohol was, en mogelijk ook van drugs. Hij gaf aan niet naar binnen te kunnen en zijn sleutels in het appartement te hebben laten liggen. De man kreeg uiteindelijk toegang tot het appartementencomplex nadat hem te verstaan was gegeven dat hij zich rustig moest gedragen omdat andere bewoners sliepen. De agenten gingen terug naar de melder van de overlast, die naar het politiebureau was gegaan omdat hij een conflict met de 23-jarige man wilde voorkomen. Hij werd door de agenten afgezet bij het appartementencomplex en liep juist het erf op, toen er glasgerinkel te horen was. Het bleek dat de 23-jarige man een ruit van de voordeur vernield had. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Negeren stopteken en beledigen agenten

Hoorn, dinsdag 25 mei

Een 16-jarige bromfietser uit Zwaag werd dinsdagmiddag rond 15.00 uur aangehouden op de Schellinkhouterdijk. De jongen kreeg een stopteken van de politie, maar negeerde dit, keerde zijn bromfiets en reed weg. Op de scooter zat geen kentekenplaat en de bestuurder droeg geen helm. Na een korte achtervolging kon de jongen worden aangehouden. Onderweg naar het politiebureau beledigde de verdachte de agenten. Hij werd s avonds heengezonden met een proces-verbaal voor het negeren van een stopteken en belediging.