Schoolkinderen brengen samen met Frits Barend tafelvoetbal tot leven

26/05/2010 15:01

Weber Shandwick Nederland

Kick-off Oranje actie Mini Babybel op het Cruyff Court Ajax Veld Gein in Amsterdam

Schoonrewoerd, 26 mei 2010 - Een spectaculair levend tafelvoetbalspel vandaag op het Cruyff Court Ajax Veld in Gein, Amsterdam. Frits Barend trapte af, voorzag het spel van commentaar en moedigde de jonge deelnemers aan zo veel mogelijk doelpunten te scoren. Teams van zes gingen de strijd met elkaar aan in een groot opblaasbaar tafelvoetbalveld. Het Levend Tafelvoetbalspel was een initiatief van Mini Babybel in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation en vormde de aftrap van de Mini Babybel campagne rondom het WK waarin tafelvoetbal dit jaar centraal staat.

Eén van de meest succesvolle merken tijdens het vorige WK

Tijdens ieder groot voetbaltoernooi is het weer spannend welke acties de diverse merken rondom het WK organiseren en welke het meest succesvol zijn. Tijdens het vorige WK belandde de actie van Mini Babybel op de derde plaats in het door Nielsen opgestelde top-10 lijstje van acties die inhaken op het WK en die de meeste omzet genereren. Zelfs nog vóór merken als Coca-Cola en Bavaria. Ook in 2010 laat Mini Babybel het WK niet aan zich voorbij gaan.

Dit jaar geeft Mini Babybel in opmaat naar het WK ruim zeven weken lang elke dag een echt oranje Mini Babybel tafelvoetbalspel weg. Om deze actie af te trappen, heeft Mini Babybel het tafelvoetbalspel tot leven gewekt, in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation. Het spektakel in Amsterdam vormde de kick-off van een reeks levend tafelvoetbalspellen rondom de wedstrijden van Oranje tijdens het WK. Op drie verschillende locaties in het land zal het tafelvoetbal tot leven worden gewekt, zodat kinderen, ouders, vrienden en buren rondom de WK-wedstrijden van het Nederlands Elftal even stoom af kunnen blazen en zelf kunnen bewegen op een sportieve en originele manier. Daarnaast brengt Mini Babybel het tafelvoetbal tot leven met een nieuw online platform en een unieke, lokaal geschoten TV-commercial die vanaf 26 mei op televisie te zien is. De commercial is ook al te bekijken op YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=9TIfP9Uy1ME

Samenwerking Johan Cruyff Foundation

De samenwerking met de Johan Cruyff Foundation ligt in het verlengde van de sponsoring van Team Mini Babybel, dat meerijdt in de Oranje Trophy op weg naar het WK in Zuid-Afrika. Onderweg ondersteunt dit team diverse goede doelen om blijvend een verschil te maken, zoals ook de Johan Cruyff Foundation blijvend een verschil wil maken door kinderen de mogelijkheid te bieden te sporten en te bewegen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.babybel.nl