Gasterra


26-5-2010 | Nieuwsbericht

GasTerra Flames verovert felbegeerde titel

Groningen 25 mei 2010 - De Groningse basketbalclub GasTerra Flames heeft gisteravond in een zinderende play off-wedstrijd beslag gelegd op het Nederlands kampioenschap. Tegenstander Bergen op Zoom had uiteindelijk geen antwoord op het fel strijdende team van coach Marco van den Berg, dat hartstochtelijk en luidruchtig werd gesteund door het vijfduizend man sterke thuispubliek.

De stand in de `best of seven'-reeks was na de zege 3-1 in het voordeel van GasTerra Flames. Daarmee is de ploeg onbereikbaar geworden voor de Brabantse opponent. Het is het derde Nederlandse kampioenschap van de club. Eerder veroverden de Groningers de titel in 1982 en 2004.

GasTerra, dat sinds vorig jaar hoofdsponsor is van de Flames, feliciteert spelers, coaches en medewerkers van de club met het behaalde resultaat. `Dat GasTerra Flames gelijk in "ons" eerste seizoen nationaal kampioen zou worden, hadden we niet durven dromen', zegt GasTerra-directeur Anton Broenink. `Het sponsoren van de club heeft enorm veel positieve reacties teweeg heeft gebracht, zowel van onze medewerkers als van onze relaties, die maar al te graag met ons naar de thrillers in de Martini Plaza gingen kijken.'

Donderdag 27 mei worden de spelers gehuldigd op het bordes van het stadhuis in Groningen. Het belooft een ongekend grote happening te worden.


_ _