Incubate gaat het platteland in

26/05/2010 15:44

Stichting Incubate

Incubate trekt het platteland in voor een nieuw project tijdens het festival. De omliggende plattelandsgemeenschap van Tilburg staat centraal in het programmaonderdeel 'Glocal.' Met dit project verbindt het festival voor de independent culture zijn internationale uitstraling met het Brabantse erfgoed.

Incubate heeft niet alleen een nauwe band met de stad Tilburg, maar ook met de omgeving. Zo werkt het festival al een aantal jaren met biologische producten uit de regio en heeft de folkband Wardruna in 2009 opgetreden in het Natuurtheater van Oisterwijk. Met het Glocal-project verstevigt Incubate de banden met de lokale producenten, genereert het aandacht voor duurzaam produceren en geeft het buitenlandse artiesten een kans om in alle rust aan een uniek project werken. Daarnaast geeft het project de bezoekers van Incubate de kans om kennis te maken met de directe omgeving van Tilburg en haar lokale producten.

Het Glocal-programma bestaat uit verschillende onderdelen. Tijdens hun residentie op het Incubate festival zullen Dan Deacon en Jimmy Joe Roche hun krachten bundelen om een nieuw video kunstwerk te creëren. Dan Deacon is een opkomende naam in de elektronische muziek en Jimmy Joe Roche is een visuele kunstenaar en filmmaker. Deacon en Roche Werken af en aan samen sinds 2001. Het material voor de video zal geschoten worden op de biologische boerderij 't Schop in Hilvarenbeek en in de omgeving van Tilburg. Zaterdag 18 september zal de vertoning van de film plaatsvinden in 't Schop, waarna Dan Deacon een optreden zal geven.

Het natuurtheater in Oisterwijk is weer het toneel zijn van een uitzonderlijk optreden. Op vrijdag 17 september zal de Canadese psychedelische band Black Mountain optreden in dit amphitheater tussen de vennen van Oisterwijk. Deze omgeving past uitstekend bij de psychedelische muziek van Black Mountain.

De free-folk guitarist Six Organs of Admittance, onder andere bekend van zijn samenwerkingen met Devendra Banhart en Current 93, schrijft ter plekke nieuw materiaal en neemt een conceptplaat op over de Mariakapellen.

Daarnaast zal de Nederlandse kunstenaar Jeroen Doorenweerd zijn nieuwe werk "Ghost Performance" presenteren. In een virtuele ruimte, gecreërd door beamers, worden bezoekers meegevoerd naar verschillende plekken en zien ze performances die ze nooit in het echte leven kunnen zien.

De voorverkoop van Incubate is afgelopen zaterdag, 22 mei begonnen.

Incubate is een grootschalig festival voor independent culture. Het festival heeft een breed programma met muziek, beeldende kunst, dans, theater en film. Meer dan 200 culturele voorlopers presenteren zich in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free jazz. Street art naast academische dans.

Incubate vindt plaats van 12 tot en met 19 september 2010 in de gehele Tilburgse binnenstad. Van café tot natuurtheater. Van popzaal tot museum.

Zie voor meer informatie over het festival de website www.incubate.org.





http://incubate.org