Senternovem

26-05-2010 |

Fiscaal voordeel op duurzame investeringen (water)bodemsaneringstechnieken

Investeert u zelf in (water)bodemsaneringstechnieken of andere bedrijfsmiddelen die het milieu minder belasten, dan kunt u gebruik maken van twee fiscale stimuleringsregelingen van VROM en Financiën: MIA (Milieu Investeringsaftrek) en Vamil (Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen). Het levert u niet alleen minder winstbelasting op, maar óók een groen imago.

De Milieulijst 2010
Om in aanmerking te komen moet u eigenaar van het bedrijfsmiddel zijn en moet het tevens opgenomen zijn in de Milieulijst 2010 voor de MIA en/of Vamil. Deze lijst bevat ongeveer 365 bedrijfsmiddelen en is te downloaden van www.agentschapnl.nl/miavamil. Hierin staan tevens de milieu-eisen per bedrijfsmiddel omschreven. Daarnaast kunt u op deze site digitaal zoeken in de Milieulijst. Tevens staan op de site leaflets, waarin per thema of sector aangegeven wordt welke bedrijfsmiddelen interessant kunnen zijn en op de Milieulijst staan. Zo is er ook een leaflet voor (water)bodemsanering opgesteld. U kunt tot maximaal drie maanden na uw investering een beroep doen op de regelingen.

Hogere aftrek in 2010
In 2010 kunnen ondernemers die niet tot de visserij, land- of tuinbouw behoren, gebruik maken van 20 procent extra MIA, mits ze vóór de economische crisis financieel gezond waren en tot een maximum van 500.000 euro extra steun per onderneming. Om in aanmerking te komen, moeten zij een modelverklaring meesturen met het meldingsformulier.

MIA en Vamil
MIA (Milieu Investeringsaftrek) en Vamil (willekeurige afschrijving milieu-investeringen) zijn twee fiscale stimuleringsregelingen van de Ministeries van VROM en Financiën. Milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen kunnen in aanmerking komen voor de MIA òf voor de Vamil of voor beide. Via de MIA kunnen ondernemers tot 40 procent van de investeringskosten voor een milieuvriendelijk bedrijfsmiddel aftrekken van de fiscale winst. Met de Vamil kunt u zelf bepalen wanneer u de investeringskosten van een bedrijfsmiddel afschrijft. Hoe snel of hoe langzaam bepaalt u zelf. Dat biedt u een liquiditeits- en rentevoordeel.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de MIA\Vamil, neemt u dan contact op met een van onze adviseurs via miavamil@agentschapnl.nl of 's ochtends via de helpdesk, telefoon 088 60 23 480. Meer informatie vindt u ook op www.agentschapnl.nl/miavamil.

Meer informatie

MIA & Vamil
Milieulijst
Leaflets per sector of thema

Downloads

Leaflet natte en droge bodemsanering (mrt 2010) Wijzigingsdatum |

26-05-2010