Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Hondenbrigade op uitlaatzones

Vanaf zaterdag 22 mei staan de hondenuitlaatplaatsen in de gemeente Rotterdam centraal. U kunt hier namelijk 'de Hondenbrigade', bestaande uit een komisch viertal (twee toiletjuffrouwen en twee gastheren), in actie zien. Het is een initiatief van Gemeentebelastingen om de hondenbelasting onder de aandacht te brengen.

Op vrijdag mei 28 mei van 11.00 tot 21.00 uur kunt u de Hondenbrigade in het Kralingse Bos in actie zien, waar ze op humoristische wijze contact zoeken met honden en hun baasjes. Laat u ook door hen verrassen en kom kijken!

Volg de belevenissen
Alle belevenissen van het komische viertal, bestaande uit toiletjuffrouwen mevrouw Van der Putten en Natalie en gastheren Cor en Cees, op de Rotterdamse uitlaatplaatsen zijn dagelijks via www.de-hondenbrigade.nl te volgen. Houd het in de gaten, want misschien ziet u uzelf of één van de buren met hun hond terug op de filmpjes.

Een hondenuitlaatplaats in uw buurt. Logisch.
In Rotterdam geldt dat er hondenbelasting betaald moet worden als u een hond heeft. Dat is eigenlijk heel logisch, want de gemeente biedt verschillende faciliteiten voor honden die onder andere betaald worden uit belastinggeld van de gemeente. Zo zorgt de gemeente voor de aanleg, de schoonmaak en het onderhoud van uitlaat- en losloopzones. De gemeente probeert daarbij een goede balans te vinden tussen de wensen van alle inwoners, met én zonder hond.

Gratis hondenfrisbee
Heeft u nog geen aangifte voor hondenbelasting gedaan? Doe aangifte vóór 1 juli 2010. U ontvangt dan een gratis hondenfrisbee.

Meer informatie over hondenbelasting kunt u vinden op: www.rotterdam.nl/hondenbelasting

Of bel naar: 14 010