NMBS

Toeristisch zomeraanbod NMBS 2010

26/05/2010

Summer Ticket en Go Pass 1, nieuwe reisformules vanaf de zomer

Naar jaarlijkse gewoonte past NMBS haar aanbod tijdens de zomer aan. Duizenden dagjestoeristen en andere reizigers maken dan gebruik van de trein om naar de kust, de Ardennen of andere toeristische bestemmingen te trekken. NMBS speelt hier op in met extra treinen naar de populaire bestemmingen én nieuwe reisformules: het Summer Ticket en Go Pass 1.

NMBS past tijdens de zomermaanden haar aanbod aan, toegespitst op de wensen van de klant. De trein is immers een milieuvriendelijk alternatief om fileleed en parkeerproblemen te vermijden, ook tijdens deze vakantieperiode.

Aanbod naar de kust

Tijdens de zomer 2010 zet NMBS opnieuw heel wat toeristische treinen (ICT) in naar de populaire bestemmingen. Dit aanbod is gebaseerd op de reizigersvraag en de ervaring op het terrein.

Zo zullen tijdens de weken van 26 juni tot en met 29 augustus 60 toeristische treinen ingezet worden met bestemming Oostende, Knokke, Blankenberge, De Panne en Zeebrugge-strand. In de weekends en feestdagen zullen zelfs 81 ICTs rijden naar deze bestemmingen.

Het ICT-aanbod werd dit jaar vooral gericht op versterking voor het basisaanbod, maar biedt toch een aantal nieuwigheden aan. Zo heeft Antwerpen tijdens de week nu 3 extra treinen heen en terug naar Blankenberge en tijdens het weekend is er zelfs één heen en terug vanuit Essen. Ook heeft Antwerpen tijdens het weekend opnieuw een rechtstreekse verbinding met De Panne.

Verder zijn er zoals elk jaar extra treinen voorzien vanuit alle regios van het land naar de kust.

Dit aanbod komt bovenop het al heel omvangrijke basisaanbod van IC-, IR- en L-treinen die de belangrijkste steden van ons land verbinden met de kuststations. Tijdens de week rijden er 213 treinen naar de zee en tijdens het weekend zijn dit er 183.

Om de reizigers nog meer comfort aan te bieden, zal de capaciteit van dit basisaanbod ook versterkt worden om zo de reizigers meer zitplaatsen te kunnen aanbieden.

Ook worden de treinen van de IC J- relatie Luxemburg Brussel tijdens de week verlengd naar Blankenberge. Tijdens het weekend rijden deze naar Oostende.

Aanbod naar andere toeristische bestemmingen

Andere toeristische bestemmingen zoals de Ardennen of Walibi zullen ook worden bediend door de toeristische treinen (ICT). Dit als uitbreiding op het basisaanbod van de IC-, IR- en L-treinen. Deze toeristentreinen rijden naar Bièrges-Walibi (Ottignies of Waver), Houyet en Jemelle.

Nieuwe reisformules vanaf deze zomer

Tijdens de weekdagen van juli en augustus kunnen klanten met het Summer Ticket voor slechts 7,50 euro per traject reizen in 2de klas. Het ticket is geldig tussen 2 Belgische stations of onbewaakte stopplaatsen en heeft geen uurbeperking. Het is verkrijgbaar voor een enkele rit, maar ook voor een heen- en terugreis.

Ook breidt NMBS de tariefformule Go Pass uit: vanaf 1 juni 2010 kunnen reizigers jonger dan 26 gebruik maken van de Go Pass 1 en de Go Pass 10. Deze laatste omvat de al gekende formule: 10 enkele ritten in 2de klas voor 50,00 euro.
Go Pass 1 is een nieuwe formule dat nog meer aansluit op de leefwereld van jongeren. Het is een flexibele oplossing voor jongeren die eenmalig met de trein willen reizen en is uitsluitend verkrijgbaar via internet (Ticket on line). Een enkele reis in 2de klas kost 6,5 euro. Het is ook mogelijk een heen- en terugreis aan te kopen volgens deze formule.

Voor meer informatie kunnen reizigers terecht op www.nmbs.be. Bovendien worden in de stations speciale brochures voorzien met meer informatie (dienstregelingen, ) over het toeristisch zomeraanbod.