Politie Groningen

Politie onderzoekt vermissing Reitze Jan Jillings (29 jaar)

Groningen, 26-05-2010 o De politie onderzoekt de vermissing van de 29-jarige Reitze Jan Jillings uit Groningen. Reitze Jan is woensdag 19 mei omstreeks 18.00 uur per fiets vertrokken uit zijn woning aan de Metaallaan in Groningen. Reitze Jan is verstandelijk beperkt (niveau 12 jaar) en is vaker weggelopen. Hij bleef echter nooit eerder zo lang weg als nu.

Signalement

Reitze Jan heeft een blanke huidskleur en een slank postuur. Hij is ongeveer 1.75 meter lang en heeft blond haar en een kalend voorhoofd. Hij droeg bij zijn vertrek een zwarte jas, grijze trui, blauwe broek en zwarte schoenen. Op zijn rechter bovenarm heeft hij een tatoeage van een cobra. De fiets waarop hij is vertrokken is een witte mountainbike van het merk Limit.

Verblijfplaats
Het is onduidelijk in welke richting Reitze Jan is vertrokken. Eerder is hij in Amsterdam aangetroffen, dus het is best mogelijk dat hij buiten de provincie Groningen verblijft. Gezien zijn verstandelijke beperking is hij makkelijk beïnvloedbaar. Hij is bekend met drugsgebruik. Tegen Reitze Jan is aangifte gedaan. Mogelijk is dat aanleiding voor zijn verdwijning.

Uw tip

De familie maakt zich inmiddels ernstig zorgen. De politie onderzoekt de vermissing van deze man en vraagt mensen die informatie hebben over zijn verblijfplaats of hem ergens gezien hebben contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Reitze Jan Jillings