Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 26-05-2010

Vrouw aangehouden voor diefstal werkgeefster

OSSENDRECHT: Een bewoonster van het Putsmolentje alarmeerde
woensdagmiddag de politie, nadat ze haar werkster betrapte op diefstal. De werkster zou een geldbedrag hebben weggenomen. De politie hield de 52-jarige vrouw uit Huijbergen aan. Ze ontkende in eerste instantie alle aantijgingen. De politie vond echter het exacte weggenomen geldbedrag weggestopt in haar portemonnee en een sleutel uit de woning weggestopt in een pak shag. De vrouw zou al eerder geld hebben weggenomen bij haar werkgeefster. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Tegen de verdachte wordt dossier opgemaakt.

Man aangehouden na gooien met huisraad

ROOSENDAAL: De politie, brandweer en ambulance rukten dinsdagmiddag uit de naar Burgemeester Freijterslaan. Een 33-jarige bewoner van een flatwoning zou bezig zijn zijn huisraad door de ramen naar buiten te gooien. Een getuige meldde dit om 16.15 uur bij de hulpdiensten. De bewoner verkeerde in psychose nood en schreeuwde naar de
hulpdiensten. Hij had de deur gebarricadeerd en wilde niemand binnen laten. Een ambulance stand-by voor het geval de man zichzelf zou verwonden. Ook de brandweer was ter plaatse voor het geval hun hoogwerker moest worden ingezet. De politie zetten een onderhandelaar in om met de man in gesprek te kunnen komen. Ook werd er een
hondengeleider met een diensthond ingezet.
Het arrestatieteam van de politie verleende bijstand en brak de deur van de woning open. Politieagenten hielden de man aan. Bij zijn aanhouding werd gebruik gemaakt van pepperspray. De man werd naar de grond gebracht, geboeid en afgevoerd. Hierbij bleef de man stampij maken.
Hij is ingesloten ter beoordeling van de crisisdienst. Een arts stelde vast dat de man onder invloed verkeerde van drugs en/of alcohol. Na deze diagnose werd besloten alsnog dossier tegen de man op te maken voor vernieling en verstoring van de openbare orde. De verdachte kon woensdag door zijn staat niet worden verhoord of worden beoordeeld door de crisisdienst. De GGZ heeft na beoordeling donderdag besloten de man op te nemen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 26-05-2010 17:02 | © Regio Midden en West Brabant |