Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 26-05-2010

Politie houdt verdachte aan voor autodiefstal

BAVEL: De politie zag woensdag om 01.30 uur tijdens surveillance twee mannen wegrennen bij een geparkeerde auto op het Wikkeveld. Na een achtervolging door de wijk kon de politie een van de verdachten aanhouden op het Wikkeveld. De man was tijdens zijn vlucht met pepperspray in het gezicht gespoten, maar reageerde hier niet op. Op de Veldekens had hij geprobeerd er vandoor te gaan op een fiets, maar dit werd door een agent verhinderd.
De verdachte werd op het Wikkeveld aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
De tweede verdachte kon ontkomen. De politie zocht tevergeefs naar hem met behulp van een politiehond.

De auto's waar de verdachten in eerste instantie werden gezien bleken beiden onafgesloten. Een van de voertuigen bleek te zijn gestolen uit een garage aan de Julianalaan in Breda. De politie heeft aangifte opgenomen van de eigenaar. Allebei de auto's zijn in beslag genomen voor onderzoek. In beide voertuigen lag inbrekersgereedschap.

Man aangehouden na veroorzaken geluidsoverlast

BREDA: De politie hield woensdag om 05.30 uur een 36-jarige man uit Breda aan voor geluidsoverlast. Gedurende de nacht was de politie al tweemaal in de Ambachtenlaan geweest. De eerste keer werd er geen geluidsoverlast geconstateerd. Om 04.30 werd opnieuw geluidsoverlast gemeld. Er werd harde muziek gedraaid in de woning van de verdachte, er werd geschreeuwd en met deuren geslagen. De politie waarschuwde de beschonken man en vertelde hem de muziek uit te zetten.
Kort hierna kwam de derde melding binnen. Na vertrek van de politie was de man doorgegaan met herrie maken. Hierop werd hij aangehouden. De man verklaarde tijdens verhoor zich weinig meer te herinneren. Na verhoor werd de man op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor inbraak in auto

BREDA: Een getuige meldde dinsdag om 13.40 uur dat een man een ruitje van een auto had ingeslagen op de Oude Vest. De politie keek in de omgeving uit naar een man die voldeed aan het signalement. Op de Slingerweg werd een man aangetroffen die voldeed aan het signalement. Hij had bloedende verwondingen aan een van zijn handen. Bij het zien van de politie wilde hij er vandoor gaan, maar de agenten hielden hem tegen. De 36-jarige Bredanaar werd aangehouden. Bij fouillering werd een navigatiesysteem aangetroffen. Hij wilde bij verhoor niets verklaren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Uit de auto was een
navigatiesysteem weggenomen.

Brandend meubilair zorgt voor veel schade

BREDA: De politie zag woensdag tijdens surveillance rond 04.00 uur dat er een brand woedde buiten een woning in de Amstelstraat. Tegen de pui van een woning stond huisraad opgestapeld. Het meubilair was door de bewoners buiten gezet om te worden opgehaald. Vermoedelijk hadden onbekenden vervolgens de meubels in brand gestoken met als gevolg een brand die tot aan de dakgoot van de woning reikte. Buurtbewoners hadden de bejaarde bewoner van het naastgelegen pand gewekt. De ontdane bewoner is ondergebracht bij een familielid. Zijn woning liep veel schade op door de brand.
De brandweer heeft de brand geblust.
De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en contact opgenomen met de gemeente voor het ophalen van het afval.

Inbraak in winkel

BREDA: Tussen dinsdag 18.00 uur en woensdag 05.15 uur is er ingebroken bij een winkel aan de Dr. Struyckenstraat. De daders braken een buitendeur open en richtten ook in het pand vernielingen aan. Wat er is weggenomen is nog niet duidelijk.
Een omwonende hoorde rond 05.10 uur het alarm van de winkel af gaan en hoorde vreemde geluiden. Ze alarmeerde de politie. Deze waren binnen enkele minuten bij de winkel, maar troffen geen verdachten meer aan. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 26-05-2010 17:03 | © Regio Midden en West Brabant |