Gemeente Overbetuwe

Lingezegen

Inspraak op bestemmingsplan Park Lingezegen

26 mei 2010

Burgemeester en wethouders van Overbetuwe hebben op 25 mei 2010 besloten de inspraakprocedure te starten voor het voorontwerp bestemmingsplan Park Lingezegen. Dit voorontwerp biedt de juridische basis voor de realisatie van de publieke onderdelen (basisuitrusting) van Park Lingezegen voor zover gelegen in Overbetuwe.

Uitgangspunten voor het voorontwerp zijn het Masterplan Lingezegen en de intergemeentelijke structuurvisie. De resultaten van het MER Park Lingezegen zijn mede bepalend geweest voor de ruimtelijke keuzes in het voorontwerp-bestemmingsplan.

Procedure

Voor het gedeelte van Park Lingezegen dat in Lingewaard ligt, is ook een voorontwerp-bestemmingsplan opgesteld. Vanuit de parkorganisatie zijn de plannen van Overbetuwe en Lingewaard zodanig voorbereid dat voor beide voorontwerpplannen tegelijk de inspraakprocedure wordt gestart. Vanaf 3 juni liggen de voorontwerpplannen 6 weken ter inzage.

Ook zijn er twee inloopavonden:

* voor toelichting op het plan van Overbetuwe: 10 juni 2010 van 16.00
- 20.00 uur in Elst, in De Droom.

* voor toelichting op het plan van Lingewaard: 15 juni 2010 van 16.00
- 20.00 uur in Bemmel, in het Wapen van Bemmel.

Ruimte voor mens, water, landbouw en natuur

Park Lingezegen is een landschapspark dat het open landschap tussen Nijmegen en Arnhem ook in de toekomst behoudt. Het gaat verdere verstedelijking tegen. Het 1500 hectare groot gebied biedt straks ruimte aan mens, water, landbouw en natuur en voorziet daarmee in een kwalitatief hoogwaardig uitloop- en recreatiegebied voor de bewoners van de regio.

Kansen

De ontwikkelingen die gaan komen, bieden vooral kansen aan iedereen. Kansen op een nieuw toekomstperspectief voor de bewoners in het park. En kansen voor de bezoekers om in aanraking te komen met een uniek landschap dat beschikt over recreatieve en educatieve functies die steeds kunnen inspelen op nieuwe trends. Op die manier blijft het park Lingezegen decennialang aantrekkelijk voor de bewoners van Nijmegen, Arnhem, Overbetuwe en Lingewaard.